3 top δεξιά, ΚΟΙΝΩΝΙΑ, Κορωνοϊός

Έρχεται «κόφτης» στο «6»;

Στα νέα μέτρα που εξετάζει να λάβει σε κεντρικό επίπεδο η Κυβέρνηση, φέρεται να είναι και  ο «κόφτης» στην μετακίνηση 6 για σωματική άσκηση, καθώς εκτιμάται πως γίνεται κατάχρηση.

Απαντώντάς στις πληροφορίες ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1, σημείωσε ότι όντως αυτό το σενάριο υπάρχει στο τραπέζι, αλλά ο ίδιος είναι αντίθετος και το θεωρεί πρακτικά ανεφάρμοστο.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που μεταφέρει το newsit.gr, τα μπλόκα των Αστυνομικών Υπηρεσιών θα είναι πιο έντονα κατά την διάρκεια του Σαββατοκύριακου, όπου και αναμένεται στην Αττική τουλάχιστον, να απαγορευθεί η κυκλοφορία από τις 18:00 το απόγευμα.

Ωστόσο αυτό που πραγματικά προκαλεί πονοκέφαλο στους επιτελείς της ΕΛ.ΑΣ είναι η εφαρμογή του μέτρου στην ελληνική επαρχία, όπου παρατηρείται μια χαλαρότητα, τόσο από τους πολίτες, όσο και από τους αστυνομικούς.

Μάλιστα αυτό το γεγονός οφείλεται σ’ ένα μέρος και από την εντοπιότητα των Αστυνομικών που είναι επιφορτισμένοι να εφαρμόσουν τα μέτρα αποφυγής μετάδοσης του νέου ιού.

Για το λόγο αυτό θα τεθεί συγκεκριμένο όριο ελέγχων, ακόμα και σε κωμοπόλεις αλλά και κοινότητες που βρίσκονται κυρίως στις χαρακτηρισμένες «κόκκινες» περιοχές της χώρας, ώστε να μετριαστεί το κλίμα χαλαρότητας που επικρατεί σε πολλές περιοχές της ελληνικής επαρχίας.