3 top δεξιά, ΚΟΙΝΩΝΙΑ, Κορωνοϊός

Γέμισαν οι Εντατικές σε Θεσσαλονίκη και Λάρισα! Τρένο-ΜΕΘ θα μεταφέρει διασωληνωμένους στην Αθήνα!

Σε οριακή κατάσταση βρίσκεται το Εθνικό Σύστημα Υγείας σε Θεσσαλονίκη και Λάρισα, καθώς τα νοσοκομεία να πιέζονται ασφυκτικά.

Μόνο στη Θεσσαλονίκη το περασμένο 24ωρο έγιναν τουλάχιστον 120 σε εισαγωγές ασθενών στα νοσοκομεία της πόλης.

Κατάσταση συναγερμού επικρατεί στα νοσοκομεία της Λάρισας, καθώς σύμφωνα με τα τοπικά μέσα, ξέμειναν από ΜΕΘ, ενώ πλέον το Γενικό Νοσοκομείο της πόλης εξυπηρετεί μόνο περιστατικά κορωνοϊού και όλα τα επείγοντα χειρουργικά περιστατικά θα μεταφέρονται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, η Χειρουργική Κλινική  του οποίου, θα εφημερεύει καθημερινά.

Πλέον, με τις διαθέσιμες κλίνες του ΕΣΥ που μπορούν να παραχωρηθούν για τις ανάγκες ασθενών με κορωνοϊό, να έχουν εξαντληθεί εξετάζονται και πάλι όλα τα σενάρια για την αντιμετώπιση των ασθενών.

Στις συσκέψεις που πραγματοποιούνται προκρίνονται οι αεροδιακομιδές ασθενών με το C130 προς την Αττική αλλά και οι διακομιδές με επίγεια μέσα επίσης προς νοσοκομεία της Θεσσαλίας και της Αττικής.

Ειδικότερα, μελετάται η διακομιδή ασθενών με τα τρένα της ΤΡΕΝΟΣΕ, που θα επιτρέψουν να γίνει διακομιδή περισσοτέρων ασθενών αντί των τριών που μπορεί να διακομιστούν με το αεροσκάφος C130. Μάλιστα, για το λόγο αυτό χθες έφθασε στη Θεσσαλονίκη από την Αθήνα αμαξοστοιχία με συγκεκριμένων προδιαγραφών βαγόνια τα οποία εξετάστηκαν από στελέχη του ΕΚΑΒ για το αν μπορούν να διαμορφωθούν σε χώρους φιλοξενίας διασωληνωμένων ασθενών και να υποστηρίξουν την ασφαλή διακομιδή τους.