3 top δεξιά, ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Για απόπειρα ανθρωποκτονίας με δόλο κατηγορείται ο 33χρονος συνεπιβάτης του τζιπ με το οποίο διέφυγαν οι δράστες στο Γκάζι

Η κατηγορία της συνέργειας σε απόπειρα ανθρωποκτονίας με δόλο κατά συρροή ασκήθηκε από την Εισαγγελία της Αθήνας σε βάρος του 33χρονου Αλβανού που φέρεται να είναι ο συνεπιβάτης στο τζιπ, με το οποίο διέφυγαν οι δράστες μετά τους πυροβολισμούς στο Γκάζι.

Παράλληλα, εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης σε βάρος του 37χρονου οδηγού, που οι αρχές κατάφεραν να ταυτοποιήσουν για απόπειρα ανθρωποκτονιαςμε δόλο και κατά συρροη, οπλοφορια και οπλοχρησία.

Από την πλευρά του, ο 33χρονος Αλβανός κατηγορούμενος, που έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί την Τετάρτη το πρωί, φέρεται να δηλώνει σοκαρισμένος από την εν ψυχρω δολοφονική επίθεση κατά των τριών νεαρών.

Ο κατηγορούμενος φέρεται να υποστηρίζει ότι το μόνο που έκανε ο ίδιος ήταν να χαστουκίσει τον ένα Κρητικό που, όπως υποστηρίζει, τον εξύβρισε, ενώ δηλώνει ότι δε γνώριζε ότι ο οδηγός του τζιπ και φίλος του είχε επάνω του όπλο.

Σύμφωνα με τη συνήγορό του, ο ίδιος από την πρώτη στιγμή του αιματηρού επεισοδίου ήταν σε σοκ και αμέσως μετά το περιστατικό επικοινώνησε μαζί της και της δήλωσε την πρόθεσή του να παραδοθεί στις αρχές.