ΚΟΙΝΩΝΙΑ

H Κατερίνα Ακριβοπούλου εξηγεί τί συνέβη με τον Βαρουφάκη

Η δημοσιογράφος Κατερίνα Ακριβοπούλου ήταν η πρώτη που έμαθε, στις 4 τα ξημερώματα, για την επίθεση εναντίον του Γιάνη Βαρουφάκη και της Δανάης Στράτου στα Εξάρχεια.

 

 

«AVANT – GARDE!
Συνέβη απόψε στα Εξάρχεια: Ο Βαρουφάκης με τη γυναίκα του και μια φίλη τους έτρωγαν στην ταβέρνα της Βαλτετσίου, όπου συχνάζουν χρόνια. Κάποια στιγμή όρμησαν μέσα καμιά 10αρια εξαγριωμένοι νεαροί και άρχισαν τους προπηλακισμούς σε στύλ «τι δουλειά έχεις εσύ εδώ ρε, εδώ είναι δική μας περιοχή» και τέτοια. Ψύχραιμος ο Βαρουφάκης, τους έπιασε την κουβέντα και οι νεαροί αποχώρησαν από την ταβέρνα, περιμένοντάς τους όμως έξω, όπου είχαν συγκεντρωθεί ήδη καμιά 60αριά ακόμη. Χωρίς αστυνομική συνοδεία εννοείται, ο υπουργός και η γυναίκα του, κατευθύνθηκαν προς τη μηχανή τους, με τους συγκεντρωμένους να τους προπηλακίζουν ακόμη πιο έντονα.

Τότε ο Βαρουφάκης τους πλησιάζει και τους λέει:

«Θέλετε να με χτυπήσετε, χτυπήστε με, κάντε ο,τι θέλετε, αλλά ελάτε να μιλήσουμε πρώτα. Πείτε μου γιατί δεν με θέλετε στα Εξάρχεια, εγώ ζούσα εδώ πολύ πριν από σάς και εξακολουθώ να συχνάζω, γιατί τα αγαπάω». Στη μέση της Βαλτετσίου στήθηκε λοιπόν ένα τεράστιο πηγαδάκι μαζί του , με μια συζήτηση που κράτησε πάνω από μισή ώρα, ενώ είχε αρχίσει να μαζεύεται και άλλος κόσμος, σχεδόν 200 άτομα!

Στο τέλος του είπαν «καλά τα λες, αλλά στα Εξάρχεια να έρχεσαι όταν θα πάψεις να είσαι πολιτικός»! Γέλασε, πήρε τη Δανάη του και έφυγαν με τη μηχανή τους…
Όταν τον ρώτησα αν μετά από αυτό σκοπεύει να ξαναδεί το θέμα της προστασίας, μου είπε το εξής:

«Είσαι καλά; Σκέψου να είχα απόψε αστυνομικούς μαζί μου. Θα είχαν καεί τα Εξάρχεια. Τώρα είναι που δεν πρόκειται να δεχτώ αστυνομική συνοδεία»…
Αυτά συνέβησαν απόψε… Μια ιστορία αυστηρώς ακατάληπτη για κακομοίρηδες μικρόνοες, αξιοθρήνητους τύπους του μέσου όρου και φοβισμένες εθελόδουλες γραβάτες…».

Διαβάστε επίσης: