ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ήξερε που… «χτύπαγε»! Έκλεψε 15.850 ευρώ από δυο αυτοκίνητα!

Ένας σεσημασμένος Αλγερινός εντόπιζε πολίτες που μετέφεραν σημαντικά χρηματικά ποσά και τους ακολουθούσε, με νοικιασμένο αυτοκίνητο, από την Αθήνα μέχρι τον Βόλο, ώσπου να βρει ευκαιρία να τα αρπάξει μέσα από τα αυτοκίνητά τους.

Το βράδυ της 19ης Αυγούστου, ο αλλοδαπός ακολούθησε με το νοικιασμένο όχημα έναν 61χρονο και, όταν εκείνος στάθμευσε για λίγα λεπτά το Ι.Χ. αυτοκίνητό του έξω από ένα κατάστημα στην ευρύτερη περιοχή του Πηλίου, άρπαξε από μέσα δυο τσάντες που περιείχαν 3.850 ευρώ και έγινε καπνός.

Το απόγευμα της επόμενης μέρας, ο Αλγερινός παρακολούθησε έναν 57χρονο και, όταν εκείνος πάρκαρε προσωρινά το Ι.Χ. του στην πόλη του Βόλου, του έσκασε ένα λάστιχο με τη χρήση αιχμηρού αντικειμένου. Ο οδηγός ξεκίνησε χωρίς να αντιληφθεί αμέσως τι είχε συμβεί, αλλά μόλις κατέβηκε από το όχημα για να δει το σκασμένο λάστιχο, ο αλλοδαπός που τον ακολουθούσε σε μικρή απόσταση άρπαξε χωρίς να γίνει αντιληπτός από το πίσω κάθισμα του οχήματος την τσάντα του η οποία περιείχε 12.000 ευρώ!

Μετά από έρευνες που κράτησαν τέσσερις μήνες, οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Βόλου κατάφεραν να εξακριβώσουν ότι ο σεσημασμένος Αλγερινός ήταν ο δράστης των δύο κλοπών με συνολική λεία 15.850 ευρώ. Ωστόσο, δεν συνελήφθη λόγω παρέλευσης του αυτοφώρου και η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Βόλου.