ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κατεβάζουν ρολά αντιδρώντας στο τέταρτο μνημόνιο

ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ πραγματοποιούν 24ωρη γενική απεργία, αντιδρώντας στο πολυνομοσχέδιο με τα μέτρα που απαιτούνται για να κλείσει η β’ αξιολόγηση του προγράμματος.

Στις 11 το πρωί θα πραγματοποιηθεί απεργιακό συλλαλητήριο στην πλατεία Κλαυθμώνος και σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας.

Ξεχωριστή συγκέντρωση, στην πλατεία Κοτζιά, θα πραγματοποιήσει στις 10 το πρωί το ΠΑΜΕ, το οποίο σημειώνει ότι «το πακέτο μέτρων αποτελεί το 4ο μνημόνιο που φορτώνεται στις πλάτες της εργατικής-λαϊκής οικογένειας». 

Τη συμμετοχή της απεργία  έχει ανακοινώσει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), ενώ οι νοσοκομειακοί γιατροί θα απεργήσουν τόσο σήμερα όσο και αύριο, Πέμπτη. 

Συμμετοχή στην απεργία θα έχουν, με στάσεις εργασίας, οι εργαζόμενοι στα μέσα μεταφοράς  της Αθήνας.

Τα λεωφορεία θα κινηθούν από τις 9:00 έως τις 21:00. Τα τρόλεϊ θα εκτελούν δρομολόγια από τις 08:30 έως τις 21:00.

Οι συρμοί του μετρό, του ηλεκτρικού και του τραμ θα κινηθούν από τις 9:00 έως τις 16:00.

Σημειώνεται ότι τα λεωφορεία θα κινηθούν την Πέμπτη επίσης από τις 9:00 έως τις 21:00.

Οι σιδηροδρομικοί υπάλληλοι θα κρατήσουν ακινητοποιημένους για ολόκληρη την ημέρα σήμερα τους συρμούς του ΟΣΕ και του Προαστιακού, ενώ τα πλοία θα παραμείνουν δεμένα στα λιμάνια έως και τα μεσάνυχτα της Παρασκευής.

Σε ακυρώσεις πτήσεων, αλλά και τροποποιήσεις των ωρών αναχώρησης προχωρούν η Aegean και η Olympic Air, λόγω των στάσεων εργασίας που θα πραγματοποιήσουν οι Ελεγκτές Εναέριας Κυκλοφορίας (11:00 – 15:00) και οι Τηλεπικοινωνιακοί Υπάλληλοι ΥΠΑ (08:00- 12:00). 

Ανάλογες τροποποιήσεις στο πρόγραμμα πτήσεών της κάνει για τον ίδιο λόγο και η Sky Express.