ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες: Απέκλεισαν το τελωνείο Ευζώνων – Πού έχουν στήσει μπλόκα

Σε γενικό ξεσηκωμό καλούν όλους τους επαγγελματικούς κλάδους οι αγρότες. Δηλώνουν πως δεν κάνουν πίσω, ενισχύουν τα υπάρχοντα μπλόκα και κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους.

Τον επ' αόριστον αποκλεισμό του τελωνείου των Ευζώνων στα σύνορα της Ελλάδας με την ΠΓΔΜ αποφάσισαν αγρότες και κτηνοτρόφοι της Κεντρικής Μακεδονίας, που βρίσκονται στον κόμβο της Ειδομένης από τις 16.30 και έχουν παρατάξει τα τρακτέρ τους στο οδόστρωμα και σε κάθε παρακαμπτήριο στην περιοχή.

Οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι έσπασαν αιφνιδιαστικά το φράγμα των αστυνομικών δυνάμεων στο σημείο όπου βρίσκονταν, δηλαδή 2,5 χιλιόμετρα πριν τον κόμβο της Ειδομένης.

Το μπλόκο των αγροτών και κτηνοτρόφων που έστησαν στις 28 του μήνα παραγωγοί του δήμου Παιονίας νομού Κιλκίς, 2,5 χιλιόμετρα πριν το τελωνείο των Ευζώνων και 1.000 μέτρα από τον κόμβο της Ειδομένης, ενισχύθηκε σήμερα σημαντικά από συναδέλφους τους, από τις περιοχές των Γιαννιτσών, Κιλκίς και Χαλκηδόνας, ενώ στο σημείο αναμένονται και άλλοι από Αιγίνιο, Νησέλι Αλεξάνδρειας και Χαλάστρα.

Λίγα λεπτά μετά τις 18.00 έκλεισαν επ' αόριστον και τα δύο ρεύματα τη διασταύρωση πριν το αεροδρόμιο Μακεδονία στα πράσινα φανάρια, αγρότες και κτηνοτρόφοι του νομού Χαλκιδικής και άλλοι από τα περισσότερα χωριά της ανατολικής Θεσσαλονίκης.

Ο αρχικός σχεδιασμός ήταν να προχωρήσουμε σε αποκλεισμό από αύριο, ωστόσο οι συμμετέχοντες στο μπλόκο, με το που φτάσαμε γύρω στις 17.00 παρέταξαν τα τρακτέρ τους στο οδόστρωμα και δεν προτίθενται να τα μετακινήσουν" είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ το μέλος της συντονιστικής επιτροπής Κεντρικής Μακεδονίας, Δημήτρης Παπαδάκης, κτηνοτρόφος από τα Σήμαντρα Χαλκιδικής.

Κλειστή παρέμεινε μέχρι τις 20:00 η εθνική οδός Λάρισας – Κοζάνης στο ύψος της διασταύρωσης του Αργυροπουλίου από αγρότες του Τυρνάβου. Οι αγρότες βρίσκονται στο σημείο από την προηγούμενη Δευτέρα συμμετέχοντας στις κινητοποιήσεις με βάση τις αποφάσεις της πανελλαδικής επιτροπής των μπλόκων και συντονίζουν τη δράση τους με τους συναδέλφους τους από το μπλόκο της Νίκαιας.