ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Με τι καιρό θα γίνουν οι παρελάσεις σε όλη την χώρα – Αναλυτική πρόγνωση

Με σύμμαχο τον καιρό, στο μεγαλύτερο τμήμα της επικράτειας, θα γίνουν οι μαθητικές παρελάσεις για την 28η Οκτωβρίου, καθώς και η μεγάλη στρατιωτική παρέλαση στην Θεσσαλονίκη.

Έτσι, σήμερα αναμένονται νεφώσεις, κατά τόπους αυξημένες, με τοπικές βροχές, αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία στην ανατολική Μακεδονία και την Θράκη. Πιθανώς να πέσουν και μεμονωμένες καταιγίδες στο βόρειο Ιόνιο. Για τις υπόλοιπες περιοχές προβλέπονται αραιές νεφώσεις, κατά τόπους πιο πυκνές. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλες αναμένονται τις πρωινές και βραδινές ώρες.  Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι-νοτιοανατολικοί, εντάσεως 4 με 6 μποφόρ, στο Ιόνιο 7 και βαθμιαία τοπικά έως 8 μποφόρ. 

Στην σεισμόπληκτη Ζάκυνθο, θα επικρατήσουν νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα είναι νότιοι-νοτιοανατολικοί, εντάσεως 6 και σταδιακά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 23 βαθμούς Κελσίου. 

Για την Αττική προβλέπονται αραιές νεφώσεις, παροδικά πιο πυκνές. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα και πιθανώς ομίχλη θα επικρατήσει τις πρωινές και βραδινές ώρες. Θα φυσούν νότιοι-νοτιοανατολικοί άνεμοι, εντάσεως 4 με 5 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 13 έως 23 βαθμούς Κελσίου. 

Στην Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες και τοπικά περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλη τις πρωινές και βραδινές ώρες. Θα πνέουν άνεμοι ασθενείς και από το μεσημέρι νοτιοανατολικοί έως 5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί μεταξύ 09 και 21 βαθμών Κελσίου. 

Στην ανατολική Μακεδονία και την Θράκη αναμένονται νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες και σταδιακά παροδικές ασθενείς βροχές. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλες θα επικρατήσουν τις πρωινές και βραδινές ώρες. Θα πνέουν άνεμοι από νότιες διευθύνσεις, εντάσεως 3 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 07 έως 22 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην δυτική Μακεδονία η ελάχιστη θερμοκρασία θα είναι κατά τόπους 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη). 

Για τα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, την δυτική Στερεά και την δυτική Πελοπόννησο προβλέπονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και πιθανώς στο βόρειο Ιόνιο μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι-νοτιοανατολικοί, εντάσεως 4 με 6 μποφόρ, στο Ιόνιο 7 και βαθμιαία τοπικά έως 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 24 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην Ήπειρο η ελάχιστη θερμοκρασία θα είναι κατά τόπους 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη). 

Στην Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο προβλέπονται αραιές νεφώσεις, κατά τόπους πιο πυκνές, κυρίως στα νότια, ενώ αναμένεται τοπικά περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλες τις πρωινές και βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι-νοτιοανατολικοί, εντάσεως 3 με 5 μποφόρ, στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 09 έως 24 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια η ελάχιστη τιμής θα ειναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη). 

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη θα επικρατήσουν αραιές νεφώσεις, κατά τόπους πιο πυκνές. Θα φυσούν νότιοι-νοτιοανατολικοί άνεμοι, 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 23 βαθμούς Κελσίου. 

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα αναμένονται αραιές νεφώσεις, παροδικά πιο πυκνές και θερμοκρασία από 15 έως 23 βαθμούς Κελσίου. Θα πνέουν άνεμοι νότιοι-νοτιοανατολικοί, εντάσεως 4-5 και στα βόρεια έως 6 μποφόρ. 

Ο καιρός την Δευτέρα

Αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές στα κεντρικά και τα βόρεια αναμένονται την Δευτέρα, ενώ ασθενείς τοπικές βροχές θα σημειωθούν στα δυτικά και τα βόρεια. Τοπικά περιορισμένη θα είναι η ορατότητα τις πρωινές ώρες στα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι-νοτιοανατολικοί, εντάσεως 4 με 6 μποφόρ, στο ιονιο 7-8 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή.