ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Νέα πρόκληση από εθνικιστές: Έσκισαν την ελληνική σημαία! (ΦΩΤΟ)

Προκαλούν για άλλη μια φορά οι Αλβανοί εθνικιστές, οι οποίοι εισήλθαν στο μειονοτικό χωριό Δρόπολη της Βορείου Ηπείρου και αφού κατέβασαν την ελληνική σημαία που κυμάτιζε δίπλα σε παρεκκλήσι και στη συνέχεια την έσκισαν.

Μάλιστα, ανέβασαν το προκλητικό υλικό στην ιστοσελίδα τους.

Πρόκειται για μέλη του εθνικιστικού κόμματος «Κίνημα για Ενωμένη Αλβανία» του Ταχίρ Βελίου.

Με ανακοίνωση του ο Βελίου στην επίσημη ιστοσελίδα του Κ.Ε.Α. (LBSh) αναφέρει πως έδωσε εντολή στα … «παλικάρια» του να απομάκρυνουν την ελληνική σημαία από την Δρόπολη, επειδή η Ελλάδα δεν σέβεται τα δικαιώματα των … Τσάμηδων. : «Εφόσον οι αυτόχθονες αλβανοί στην Τσαμουριά δεν έχουν δικαίωμα να διδαχθούν και να μιλάνε την μητρική τους γλώσσα και μάλιστα συλλαμβάνουν κρατικούς υπαλλήλους με την δικαιολογία πως μοιράζουν αλφαβητάρια στην αλβανική γλώσσα , όταν στους αλβανούς τους αρνούνται τα στοιχειώδες ανθρώπινα δικαιώματα, όταν συνεχίζεται ο επαναπατρισμός του αλβανικού πληθυσμού στην Τσαμουριά, όταν στην Τσαμουριά δεν βρίσκεις ούτε μία ταμπέλα γραμμένη στα Αλβανικά για να μην μιλήσουμε για αλβανική σημαία, είναι απαράδεκτο η ελληνική σημαία να κυματίζει στα όρια της Αλβανικής Δημοκρατίας».

«Αυτοί οι κύριοι ξεχνάνε πως κατ’ αυτό τον τρόπο καταπατούν τα δικαιώματα της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας. Σε άλλη χώρα θα τους είχαν συλλάβει αλλά εδώ τους στέλνει το κράτος γιατί ο ίδιος Πρωθυπουργός της χώρας τους ταΐζει μίσος» σχολιάζει χαρακτηριστικά η ενημερωτική πύλη himara.gr.