3 top δεξιά, ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Νέα Σμύρνη: Τα αδέλφια ήταν στην παρέα της 16χρονης που πέθανε από ναρκωτικά στον Βύρωνα

Όπως είχε αναφέρει στην κατάθεσή του ο πατέρας των δύο αδελφών από τη Νέα Σμύρνη κι είχε αποκαλύψει το MEGA μέρος της κατάθεσης του, «τα παιδιά μου τα τελευταία χρόνια είχαν μπλέξει με κακές παρέες και είχαν επιθετική συμπεριφορά. Είχαν απασχολήσει την αστυνομία πολλές φορές για ληστείες και κλοπές».

Το ρεπορτάζ του αστυνομικού συντάκτη Βασίλη Λαμπρόπουλου αναφέρει ότι τα δύο αδέλφια – και κυρίως ο 18χρονος – ήταν στην ίδια παρέα της 16χρονης που έχασε την ζωή της πριν από λίγο καιρό καταναλώνοντας κοκτέιλ ναρκωτικών στον Βύρωνα.

Οικείοι της 16χρονης βλέποντας στα δελτία των ειδήσεων της υπόθεσης κι έκαναν τις σχετικές συγκρίσεις αναγνώρισαν τον 18χρονο.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι με τις μέχρι τώρα έρευνες που έχουν γίνει δεν προκύπτει κάποια ανάμειξη των δύο αδελφών με τον θάνατο της 16χρονης.

Ήταν 5 Νοεμβρίου όταν η 16χρονη μαζί με άλλα τέσσερα άτομα πήγαν σε διαμέρισμα στον Βύρωνα.

Όλο το βράδυ έκαναν χρήση ουσιών με αποτέλεσμα το πρωί να την βρει η φίλη της αναίσθητη και να καλέσει το ΕΚΑΒ.

Μετά από δύο εβδομάδες σκληρής μάχης στην μονάδα εντατικής θεραπείας του νοσοκομείου «Ερυθρός Σταυρός», έχασε τη μάχη για τη ζωή η 16χρονη που έπεσε θύμα συμμορίας διακίνησης ναρκωτικών.

Νέα Σμύρνη: Προφυλακίστηκε ο 18χρονος αδελφοκτόνος
Προφυλακίστηκε ο 18χρονος που κατηγορείται για τη δολοφονία του 16χρονου αδελφού του στη Νέα Σμύρνη.

Επί δύο ώρες βρέθηκε στο ανακριτικό γραφείο η μητέρα του, η οποία αφού ολοκλήρωσε την κατάθεσή της, απομακρύνθηκε με τη βοήθεια συγγενών της, εμφανώς σε κακή ψυχολογική κατάσταση.

Στην ανακρίτρια κατέθεσε και η γιαγιά των δύο αδερφών, ενώ στο πλευρό του κατηγορούμενου βρέθηκε από νωρίς και η σύντροφός του, που θα είναι η τρίτη μάρτυρας κατά σειρά, η οποία κατέθεσε υπέρ του.

Σύμφωνα με τον συνήγορό του, δηλώνει συγκλονισμένος από το αποτέλεσμα της πράξης του, υποστηρίζοντας ότι δεν είχε σκοπό να σκοτώσει τον αδερφό του, καθώς όπως φέρεται να έχει καταθέσει προανακριτικά, το δεξί του χέρι ήταν δεμένο με νάρθηκα μετά από σοβαρό τραυματισμό που είχε, με αποτέλεσμα να μην καταλαβαίνει πόσο σοβαρό τραυματισμό προκάλεσε στον αδερφό του.

Νωρίτερα, είχε οδηγηθεί στον ανακριτή ο 18χρονος που σκότωσε τον αδερφό του.

Από τις καταθέσεις προκύπτει ότι τα δύο αδέλφια μάλωσαν για ασήμαντη αφορμή. Ο 16χρονος είχε πάρει μια μπλούζα του μεγάλου του αδερφού, χωρίς να τον ρωτήσει. Τότε ο 18χρονος κυνήγησε τον 16χρονο μέσα στο σπίτι και τον κάρφωσε με ένα ψαλίδι, με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει σοβαρά στο στήθος. Ο τραυματίας έφηβος διακομίστηκε στο Λαϊκό νοσοκομείο, όπου άφησε την τελευταία του πνοή.

«Έλεγε στον αδελφό του ‘που είναι η μπλούζα μου;’ και το παιδί που ‘έφυγε’ δεν την έδινε. Ο μικρός που ‘έφυγε’ έβρισε τον σύντροφό μου, τον είχε σπρώξει σε μια γωνία και ο σύντροφός μου επειδή έχει σπάσει το χέρι, λόγω άμυνας το έκανε όλο αυτό», είπε η σύντροφος του 18χρονου.

«Δεν είναι εγκληματίας αλλά ένα παιδί που χρειάζεται βοήθεια»
«Δεν έχω συνειδητοποιήσει τίποτα ακόμα, δεν ξέρω ποιον να θρηνήσω πρώτα. Το ένα παιδί που έφυγε από αυτήν τη ζωή ή το άλλο μου παιδί που κινδυνεύει να μπει στη φυλακή;», είπε η μητέρα του 18χρονου, προσθέτοντας «δεν είναι εγκληματίας, είναι ένα παιδί που χρήζει βοήθειας, από τη δικαιοσύνη και την κοινωνία».

Αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που τα δύο αγόρια τσακώθηκαν σοβαρά. Σύμφωνα με πληροφορίες, το περασμένο καλοκαίρι τα δύο αδέλφια είχαν τσακωθεί πάλι και ο 16χρονος είχε βγάλει σιδερογροθιά, ενώ ο 18χρονος μαχαίρι.

Ο 18χρονος, στην κατάθεσή του στην Αστυνομία, περιέγραψε πώς ξεκίνησαν όλα:

«Ετοιμάζαμε βαλίτσες για να φύγουμε ταξίδι στο εξωτερικό. Μάλωσα με τον αδερφό για μία μπλούζα, μου έριξε δύο γροθιές στο πρόσωπο και εγώ επειδή είχα το αριστερό μου χέρι σε γύψο, πήρα ένα ψαλίδι και τον χτύπησα μια φορά στα πλευρά του. Το έκανα πάνω στον καβγά, για να αμυνθώ. Σε καμία περίπτωση δεν ήθελα να πάθει κάτι ο αδερφός μου. Πραγματικά δεν μπορώ να το πιστέψω. Ήταν ατύχημα».