ΚΟΙΝΩΝΙΑ

O ρόλος της πρώην νοσηλεύτριας, που βοήθησε τη Βίκυ Σταμάτη να αποδράσει – Το σχέδιο διαφυγής από το Δρομοκαΐτειο.

Μια 46χρονη γυναίκα, πρώην νοσηλεύτρια, κατέθεσε στις αστυνομικές αρχές το Σάββατο και σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά από την Αστυνομία, ομολόγησε, ότι βοήθησε τη σύζυγο του Άκη Τσοχατζόπουλου, προκειμένου αυτή να καταφέρει να αποδράσει.

Η γυναίκα έδωσε στη Βίκυ Σταμάτη το κλειδί του λουκέτου της πόρτας του δωματίου της για να βγει από το νοσοκομείο και τη διευκόλυνε μεταφέροντάς την με όχημα και παρέχοντάς της κατάλυμα.

Ο λόγος-όπως αποκάλυψε- ήταν ότι τη λυπήθηκε γιατί ήταν σε κακή κατάσταση. Έτσι λοιπόν πριν από τρεις μήνες της παρέδωσε το κλειδί του λουκέτου της μπαλκονόπορτας του θαλάμου όπου νοσηλευόταν, απ’ όπου και έφυγε.

Στην συνέχεια η 46χρονη την παρέλαβε με το αυτοκίνητο της και τη μετέφερε στο σπίτι του φίλου της κόρης της, όπου την παρουσίασε ως μια φίλη της που είχε προβλήματα και τη φιλοξένησαν.

Τελικά η Βίκυ Σταμάτη δεν άντεξε και τηλεφώνησε στον συνήγορό της, μέσω του οποίου έφτασαν οι αστυνομικοί στο σημείο που βρισκόταν και την παρέλαβαν, για να γυρίσει τελικά πάλι στο Δρομοκαΐτειο.

Μετά την εξέτασή της η 46χρονη αφέθηκε ελεύθερη με εντολή του εισαγγελέα, ενώ το προανακριτικό υλικό θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Εφετών Αθηνών.

Διαβάστε σχετικά: