ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Οι πρώτες ημέρες του ζεύγους Παπαντωνίου στη φυλακή

Τα πέντε πρώτα 24ωρα πέρασε το ζεύγος Παπαντωνίου στη φυλακή, μετά την απόφαση ανακρίτριας και εισαγγελέως να προφυλακίσουν τον πρώην υπουργό και τη σύζυγό του Σταυρούλα Κουράκου για υπόθεση νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη εγκληματική δραστηριότητα ύψους 2, 8 εκατ. ελβετικών φράγκων. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο το ποσό αυτό δόθηκε στον Γ. Παπαντωνίου ως «δώρο» προκειμένου να προτιμήσει συγκεκριμένη εταιρεία, έναντι άλλων, για το έργο της αναβάθμισης φρεγατών του Πολεμικού Ναυτικού.

Ο πρώην υπουργός μετά την μεταφορά του στον Κορυδαλλό, «εγκαταστάθηκε» σε ειδικό κελί στη γυναικεία πτέρυγα των φυλακών. Πρόκειται για χώρο που είχε κατασκευαστεί και προορίζονταν για τα μέλη της «17Ν». Σήμερα, ωστόσο, κανείς από τους καταδικασθέντες για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση δεν εκτίει την ποινή του εκεί. Η σύζυγος του πρώην υπουργού μεταφέρθηκε και κρατείται σε κελί με άλλες κρατούμενες στο τμήμα γυναικών του Κορυδαλλού. Το ζευγάρι θα είχε τη δυνατότητα να περνάει συγκεκριμένο χρονικό διάστημα μαζί τις Κυριακές, ενώ τις καθημερινές θα προαυλίζονται ξεχωριστά.

Με την είσοδό του στον Κορυδαλλό ο Γιάννος Παπαντωνίου ζήτησε σύμφωνα με πληροφορίες γραφική ύλη, διότι φέρεται διατεθειμένος να γράψει ένα ακόμη βιβλίο, ενώ ήρθε αμέσως σε επαφή με αρμοδίους των φυλακών, προκειμένου να ενημερωθεί για τους κανόνες που διέπουν τη ζωή μέσα σε ένα σωφρονιστικό κατάστημα.

Κατά τις πληροφορίες, ο πρώην υπουργός ήθελε να πληροφορηθεί, πόσα χρήματα μπορεί να έχει στην κατοχή του, από που θα προμηθευτεί τηλεκάρτες για τα τηλεφωνήματά του, καθώς τα κινητά τηλέφωνα απαγορεύονται στις φυλακές. Παράλληλα, ο ίδιος και η σύζυγός του γνωστοποίησαν στους σωφρονιστικούς υπαλλήλους και τα ονόματα των προσώπων που θα τους επισκέπτονται στον Κορυδαλλό κατά τις ημέρες του επισκεπτηρίου. Ήδη, πάντως ο Γιάννος Παπαντωνίου έχει βρεθεί εντός φυλακής με το δικηγόρο του, προκειμένου να συζητήσουν την περαιτέρω υπερασπιστική γραμμή που θα ακολουθήσει ο ίδιος και η σύζυγος του αλλά και τις ενέργειες στις οποίες έχει δικαίωμα να προβεί κατά της προσωρινής του κράτησης, κ.ά.

Μάλιστα, κατά τη διάρκεια του προαυλισμού του ο πρώην υπουργός φέρεται να είχε και μια σύντομη συνομιλία και με ένα κρατούμενο για συμμετοχή στην οργάνωση «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς» (ΣΠΦ). Περισσότερα στο lawandorder.gr