ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Παραδόθηκε ο καταζητούμενος μετά το διπλό φονικό στα Ανώγεια!

Παραδόθηκε στις αρχές λίγες ώρες μετά το διπλό φονικό στα Ανώγεια, ο γιος του Λευτέρη Καλομοίρη βάζοντας τέλος στο ανθρωποκυνηγητό που είχαν εξαπολύσει από χθες οι άνδρες της αστυνομίας.

Πρόκειται για τον γιο του 63χρονου που έπεσε νεκρός από τις σφαίρες του όπλου του 30χρονου συγχωριανού και γείτονά του Γιώργου Ξυλούρη στο Περαχώρι Ανωγείων.

Ο γιος τού 63χρονου συμμετείχε στην αρχική λογομαχία μεταξύ του πατέρα του και του 30χρονου, αλλά και στην εξέλιξη του αιματηρού επεισοδίου. Όπως δείχνουν τα στοιχεία, ήταν αυτός που τελικά πυροβόλησε θανάσιμα τον 30χρονο, ο οποίος είχε αρχικά πυροβολήσει τον 63χρονο πατέρα του.

O 62χρονος Λευτέρης Καλομοίρης

O 30χρονος Γιώργος Ξυλούρης

O Μανώλης Καλομοίρης

Αμέσως μετά, ο νεαρός άνδρας -γιος του 63χρονου θύματος- τράπηκε σε φυγή προς άγνωστη κατεύθυνση.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, ο 63χρονος -ο οποίος μεταξύ άλλων είχε διατελέσει πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Ανωγείων και πρόεδρος του Δημοτικού συμβουλίου Ανωγείων- δέχτηκε μία σφαίρα στο σώμα του από το όπλο του 30χρονου. Από το όπλο του γιου τού θύματος, ο 30χρονος δέχτηκε έξι σφαίρες.

Ο «ντελικανής της μαντινάδας»

Ο Λευτέρης Καλομοίρης, ο ένας από τους δύο νεκρούς της φονικής συμπλοκής στα Ανώγεια, ήταν γνωστός σε όλη την Κρήτη ως “ντελικανής της μαντινάδας”. Είχε φιλοξενηθεί σε πολλές τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εκπομπές με αντικείμενο τη λαογραφία και ήταν ιδιαίτερα αγαπητός.