3 top δεξιά, ΚΟΙΝΩΝΙΑ, Κορωνοϊός

Παρέμβαση Αρείου Πάγου για τα πλαστά πιστοποιητικά! Τι ζήτησε από τους εισαγγελείς!

Άμεση παρέμβαση του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Βασίλη Πλιώτα στο φαινόμενο των πλαστών ή ψευδών κατά περιεχόμενο πιστοποιητικών εμβολιασμού.

Με εγκύκλιό του ζητά από τους εισαγγελείς Πρωτοδικών και Εφετών όλης της χώρας να επαγρυπνούν και να παρεμβαίνουν άμεσα όταν πληροφορούνται ανάλογες περιπτώσεις και να επιλαμβάνονται αμελλητί του ποινικού μέρους των υποθέσεων αυτών.

Παράλληλα, ο κ. Πλιώτας ζητάει από τους συναδέλφους του να μεταβαίνουν επί τόπου στα Εμβολιαστικά Κέντρα της περιφέρειάς τους για να ενημερωθούν και να γνωρίζουν «εκ των προτέρων τα συναφή με τον τρόπο και τα στάδια της διαδικασίας καταχώρισης των εμβολιασμών, τις εγγυήσεις αξιοπιστίας του συστήματος και τις ασφαλιστικές δικλείδες που αποθαρρύνουν τους επίδοξους δράστες ύποπτων ενεργειών».

Ακόμη, κατά τους επιτόπιους ελέγχους στα Εμβολιαστικά Κέντρα οι εισαγγελείς, σύμφωνα με τον κ. Πλιώτα, πρέπει όταν διαπιστώνουν όταν υπάρχει μεγάλος αριθμός ψευδών βεβαιώσεων, να ερευνούν εάν λειτουργούν «κυκλώματα» παραγωγής πλαστών πιστοποιητικών.