ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ποινικές διώξεις σε δύο στελέχη της Γαλακτοκομικής Σχολής – “Δεν φταίω για τον άδικο χαμό του Βαγγέλη»

Ποινικές διώξεις σε δύο στελέχη της Γαλακτοκομικής Σχολής άσκησε ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Ιωαννίνων για την υπόθεση του Βαγγέλη Γιακουμάκη

Οι διώξεις που αφορούν στην παράβαση καθήκοντος κατ΄ εξακολούθηση ασκήθηκαν σε βάρος του πρώην διευθυντή της Γαλακτοκομικής Σχολής και της υπεύθυνης εστίας αλλά και κατ΄ αγνώστων με βάση το πόρισμα του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ, που περιλαμβάνει τις καταγγελίες που είδαν το φως της δημοσιότητας ότι ο Βαγγέλης Γιακουμάκης έπεσε θύμα εκφοβισμού από συμφοιτητές του.  

Την προανάκριση για την υπόθεση έχει αναλάβει η υποδιεύθυνση ασφάλειας Ιωαννίνων, η οποία ξεκίνησε ήδη να λαμβάνει καταθέσεις, ανάμεσα στους οποίους και η μητέρα του αδικοχαμένου 20χρονου.

Να σημειωθεί ότι στο πλαίσιο της προανάκρισης κατέθεσαν στις αρχές της εβδομάδας συμπληρωματικά για περισσότερες διευκρινίσεις στην υποδιεύθυνση ασφάλειας Ρεθύμνου 
η μητέρα του Βαγγέλη -η κυρία Μαρία Γιακουμάκη- αλλά και ο θείος του Γιώργος Βισδιαδάκης 

“Δεν έχω ενημερωθεί για την δίωξη επίσημα. Το άκουσα από τα ΜΜΕ. Ότι μου ασκήθηκαν διώξεις και αμέσως έκανα όλες τις νόμιμες πράξεις προκειμένου να λάβω ενημέρωση μέσω του δικηγόρου μου. Δεν έχω ούτε το πόρισμα της ΕΛΓΟ στα χέρια μου, το οποίο περιλαμβάνει καταγγελίες για την περίπτωση του Βαγγέλη Γιακουμάκη. Δεν έχω παραλάβει ούτε έγγραφα, ούτε έχω κληθεί από την αστυνομία ή τον Εισαγγελέα για ανάκριση, πέραν της πρώτης ανάκρισης που είχε δώσει”, δήλωσε στο newsit.gr, ο 40χρονος πρώην διευθυντής της Γαλακτοκομικής σχολής Ιωαννίνων, Κώστας Μάντζαρης.

“Δεν ξέρω για ποιο λόγο μου ασκούνται διώξεις για την υπόθεση. Εγώ ήμουν διευθυντής της σχολής, δεν σημαίνει πως φταίω κιόλας για τον άδικο χαμό του Βαγγέλη Γιακουμάκη. Αυτό που γνωρίζω είναι ότι η οικογένεια τουλάχιστον δεν έχει καταθέσει μήνυση εις βάρος μου. Δεν έχω να σχολιάσω κάτι παραπάνω από τη στιγμή που στον οποιονδήποτε μπορεί να ασκηθεί δίωξη για οποιονδήποτε λόγο. Δεν ξέρω καν γιατί με κατηγορούν”,πρόσθεσε.

Και καταλήγει: “Για την υπόθεση του Βαγγέλη έκανα ό,τι μπορούσα και εξακολουθώ να το υποστηρίζω ακόμη και σήμερα που δεν είμαι διευθυντής της γαλακτοκομικής σχολής Ιωαννίνων. Όπως έχω πει και κατά το πρόσφατο παρελθόν είχαμε υπόνοιες για την περίπτωση του Βαγγέλη και η οικογένειά του είχε ενημερωθεί από έναν συνάδελφό μου”.

 

Διαβάστε σχετικά: