ΚΟΙΝΩΝΙΑ, Κορωνοϊός

Πόσα άτομα θα καλέσετε στο γάμο σας; Ποιο θα είναι το όριο καλεσμένων σε δεξιώσεις

Εν αναμονή της απόφασης για το όριο καλεσμένων βρίσκονται όσοι πρόκειται να παντρευτούν ή να βαφτίσουν με την κυβέρνηση να ζητάει από την επιτροπή λοιμωξιολόγων να το ανεβάσει!

Την περασμένη Τετάρτη ανακοινώθηκε πως από τον Ιούνιο θα μπορούν να διοργανωθούν αυτού του είδους οι εκδηλώσεις και, όπως έγινε γνωστό από 31 Μαΐου ο κλάδος επανεκκινεί τις δραστηριότητές του σε εξωτερικούς χώρους με ανώτατο όριο τα 100 άτομα καθώς οι επαφές των παρευρισκομένων και ο χορός εγκυμονεί κινδύνους για περαιτέρω μετάδοση του ιού.

Σχολιάζοντας το άνοιγμα των δεξιώσεων με μέχρι 100 άτομα σε εξωτερικό χώρο από τον Ιούνιο, η Ματίνα Παγώνη, μιλώντας στο Mega, είπε ότι «οι γάμοι στην Ελλάδα είναι με 300 – 400 – 500 άτομα, ας μην κρυβόμαστε. Τα 100 άτομα για τις δεξιώσεις είναι όντως λίγα, αλλά με τα επιστημονικά δεδομένα, είναι πολλά. Δεν μπορούν να είναι παραπάνω. Θα σηκωθούν να χορέψουν. Ο χώρος θα είναι συγκεκριμένος».
Από την πλευρά του ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στην ΕΡΤ παραδέχθηκε πως το ανακοινωθέν πλαίσιο είναι παράλογο. Όπως ο ίδιος είπε, είναι αδικία να υπάρχει αυτός ο περιορισμός των 100 ατόμων σε ένα ανοικτό κτήμα, όταν ακριβώς δίπλα θα μπορούσε να λειτουργεί κατάστημα εστίασης το οποίο θα φιλοξενεί βάσει των υγειονομικών προτύπων ακόμα και 300 άτομα.
Το θέμα θα επανεξεταστεί την ερχόμενη εβδομάδα και οι επιστήμονες αναμένεται να εξετάσουν την πρόταση από το υπουργείο Ανάπτυξης και σε περίπτωση που συμφωνήσουν πως θα μπορούσε το πλαίσιο να αλλάξει τότε θα τεθούν επιπλέον ορόσημα αναφορικά με την περαιτέρω χαλάρωση των μέτρων στις δεξιώσεις τα οποία θα τίθενται σε ισχύ ανά δύο εβδομάδες.

Έτσι για παράδειγμα σε περίπτωση που οι επιστήμονες αποφασίσουν να δώσουν το πράσινο φως, τότε πιθανότατα από 15 Ιουνίου το όριο των 100 ατόμων να αυξηθεί, όπως και από 31 Ιουνίου.