3 top δεξιά, GOOGLE NEWS, ΚΟΙΝΩΝΙΑ, Κορωνοϊός

Ραντεβού στα δικαστήρια κλείνουν οι στρατιωτικοί

Η πιο μεγάλη ώρα είναι τώρα, λένε οι στρατιωτικοί, καθώς κάτι η επιστροφή στην «κανονικοτητα» και το άνοιγμα των δικαστηρίων, κάτι το προεκλογικό κλίμα που καλλιεργούν διάφορες φημολογίες και πάνω από όλα η υπομονή που στέρεψε συνηγορούν πως τώρα είναι η ώρα για να διεκδικήσουν, όχι κάτι παραπάνω, αλλά τα νόμιμα που δικαιούνται.

Γράφει ο Κώστας Αττίας

Από 76 ευρώ έως και 126 ευρώ μηνιαίως χάνουν χιλιάδες στρατιωτικοί. Πρόκειται για στρατιωτικούς προέλευσης ΕΜΘ για τους οποίους όπως λένε από την Ομοσπονδία των Εν Ενεργεία Στρατιωτικών (ΠΟΜΕΝΣ) έχουν κατ’ επανάληψη απευθυνθεί στις Πολιτικές Ηγεσίες του Υπουργείου Άμυνας χωρίς λύση.

Σε ότι δε αφορά την νομοθετική ρύθμιση του ν.4609/2019 έδωσε μεν στους ΕΜΘ τη δυνατότητα προαγωγής σε βαθμό αξιωματικού, ωστόσο δεν βελτίωσε την αντίστοιχη μισθολογική τους αντιμετώπιση.

«Οι μισθολογικές απώλειες που υφίστανται οι ΕΜΘ από την άνιση αυτή μεταχείριση, προκειμένου μάλιστα για τους Ανθυπασπιστές και Ανθυπολοχαγούς, ανέρχονται από 76 ευρώ έως και 126 ευρώ μηνιαίως, ανάλογα με το βαθμό και τα έτη υπηρεσίας καθώς επίσης θα υπάρχει διαφοροποίηση στις μηνιαίες συντάξιμες αποδοχές, τα μερίσματα και τα εφάπαξ. Δυστυχώς, αποδεικνύεται για άλλη μια φορά ότι η δικαστική διεκδίκηση είναι μονόδρομος, αφού μόνο έτσι διασφαλίζονται οι αξιώσεις καθενός συναδέλφου» σημειώνουν σε σχετική ανακοίνωση τους από την ΠΟΜΕΝΣ .

Νόμος υπάρχει, αλλά δεν εφαρμόζεται.

Ακόμα πιο εξοργιστικό είναι όμως αυτό που συμβαίνει με την ημερήσια αποζημίωση των στρατιωτικών. Αν και η ημερήσια αποζημίωση έχει καθοριστεί στα 40 ευρώ αυτό δεν ισχύει για τα στελέχη των Ε.Δ. τα οποία συνεχίζουν να αμείβονται με το ποσό των 29,35€.

Οι στρατιωτικοί των Σερρών ζητούν την…. εφαρμογή του ισχύοντος νόμου για τους ίδιους και όλους τους συναδέλφους τους.

Τον νόμο δηλαδή που θεωρητικά ισχύει από τις 14 Αυγούστου 2015.