ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σάλος για τις δηλώσεις του δημάρχου Σερρών για τα αδέσποτα (ΦΩΤΟ)

Σε ακραίους φιλόζωους και παρερμηνεία των δηλώσεών του αποδίδει ο δήμαρχος Σερρών τον σάλο που έχει ξεσπάσει γύρω από το ζήτημα των αδέσποτων ζώων και του πότε πρέπει να γίνεται ευθανασία. 

 

Ο δήμαρχος Σερρών, Πέτρος Αγγελίδης, τονίζει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι ζήτησε την εφαρμογή του νόμου και όχι τη συλλήβδην ευθανασία των αδέσποτων, αποδίδοντας τις αντιδράσεις που δημιουργήθηκαν από προηγούμενες δηλώσεις του περί μείωσης των αδέσποτων, με ευθανασία, σε περίπτωση που δεν υιοθετηθούν, σε "ακραίους φιλόζωους".

«Ζητάμε την εφαρμογή των διατάξεων του νόμου που αναφέρει, για παράδειγμα, ότι πρέπει να γίνεται ευθανασία σε ζώα που είναι πολύ άρρωστα και επιθετικά και να γίνεται περισυλλογή των αδέσποτων έξω από σχολεία ή νοσοκομεία" επισημαίνει, με δηλώσεις του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο, ο κ. Αγγελίδης, ο οποίος απευθύνει πρόσκληση, σε όποιον έχει ερωτηματικά για την κατάσταση του δημοτικού κυνοκομείου, να το επισκεφθεί για να δει από κοντά τις συνθήκες διαβίωσης των ζώων.

Πάντως, οι δηλώσεις του κ. Αγγελίδη, πυροδότησαν την αντίδραση της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας (Π.Φ.Π.Ο) αλλά και φιλόζωων των Σερρών, που διοργανώνουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας, την προσεχή Κυριακή (13 Νοεμβρίου) στο κέντρο της πόλης.

Ιδιαίτερα επικριτική ήταν η αντίδραση της ηθοποιού και γνωστής για τη φιλοζωικής της δράση, Τόνιας Σωτηροπούλου. Με ανάρτησή της στο Instagram, η ηθοποιός έγραψε:

Ο δήμαρχος Σερρών , έκρινε σωστο να γινει ευθανασία στα αδέσποτα της πόλης με σκοπό την αντιμετώπιση του προβλήματος πληθυσμού των αδέσποτων . Ντροπη σας . Το πρόβλημα των αδέσποτων ζωων στη χώρα μας προκύπτει απο την έλλειψη παιδείας η οποια ειναι ταυτόσημη με την έλλειψη συναισθηματικής νοημοσύνης που περνάτε στα παιδια σας , επικίνδυνη ειναι η βίαιη συμπεριφορά απέναντι στα ζωα και οχι τα ιδια τα ζωα , άλλωστε αν οι πολίτες σας είχαν την ικανότητα να κρίνουν ποσο λάθος ειναι να παίρνουν ενα ζώο για παιχνίδι και μετα απο λιγο να το παρατάνε στον δρομο, δεν θα μιλούσαμε σημερα για υπερπληθυσμό αδέσποτων ζωων , ο βασανισμός ζωων και η έλλειψη σεβασμού απέναντι στα συναίσθηματα ανυπεράσπιστων πλασμάτων ειναι εγκληματική ενεργεια. Ο δήμαρχος Σερρών και ο κτηνιατρος του δήμου που επέβαλαν αυτην την αποφαση ειναι ο αντικατοπτρισμός της βρωμιας και της εγκληματικότητας της κοινωνίας μας .Ντρεπομαι για σας , ντρέπομαι που τα παιδια στη χώρα μου μεγαλώνουν με αυτές τις πεποιθήσεις και αυτές τις εικόνες βίας και την πλήρη έλλειψη σεβασμού απέναντι στα ζωα . Εχω πολυ θυμό μεσα μου κι εγω και ολοι όσοι σεβόμαστε και αγαπάμε τα ζωα . Ειςτε αισχροί ανεύθυνοι και ανίκανοι να θεωρειτε τους εαυτούς σας "πολιτισμένους " ανθρώπους , ικανούς να παίρνουν αποφαςεις για το σύνολο.Ειμαςτε απέναντι . Μας εχετε απέναντι σας.

 

Δείτε την ανάρτηση: