ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σε απόγνωση οι κάτοικοι της Θεσσαλονίκης – Πότε θα αποκατασταθεί η υδροδότηση

Χωρίς νερό για τέταρτη μέρα παραμένουν πολλές περιοχές στη Θεσσαλονίκη, με την ΕΥΑΘ να προσπαθεί να αποκαταστήσει το πρόβλημα που έχει προκαλέσει τη διακοπή της υδροδότησης και τους κατοίκους να φτάνουν στα όρια της απόγνωσης!

Τα συνεργεία της ΕΥΑΘ δίνουν μάχη για να ολοκληρώσουν τις εργασίες στον αγωγό όπου έχει σημειωθεί η βλάβη, ενώ την ώρα που η εταιρεία, με νεώτερη ανακοίνωσή της, μιλά για σταδιακή ομαλοποίηση της υδροδότησης αύριο το πρωί, τοπικά ραδιοφωνικά μέσα αναφέρουν ότι το πρόβλημα δεν θα έχει λυθεί σε καμία περίπτωση μέχρι αργά το βράδυ του Σαββάτου.
Η τελευταία ανακοίνωση της ΕΥΑΘ αναφέρει  πως «μέχρι τις 15.00 το μεσημέρι θα έχει αποκατασταθεί η διαρροή στον αγωγό της ΕΥΑΘ, (αντικατάσταση σπασμένου τμήματος), εξαιτίας του οποίου έχει «στεγνώσει» η Θεσσαλονίκη από το βράδυ της Τρίτης».
Σύμφωνα με την εταιεία, οι περιοχές προς τα δυτικά θα δουν πρώτες το νερό να τρέχει από τις βρύσες τους και σταδιακά θα γίνεται η υδροδότηση και στις υπόλοιπες περιοχές. Η υδροδότηση της πόλης αναμένεται να ομαλοποιηθεί εάν όλα πάνε καλά μέχρι τις πρωινές ώρες ή το αργότερο το μεσημέρι του Σαββάτου.
Πάντως, προς το παρόν, χωρίς νερό παραμένουν σχεδόν όλες οι «δυτικές συνοικίες», δηλαδή περιοχές όπως το Ωραιόκαστρο, Ευκαρπία του Δήμου Παύλου Μελά, Πεύκα του Δήμου Νεάπολης – Συκεών, Μετέωρα και Πολίχνη του Δήμου Παύλου Μελά, ο Εύοσμος, οι Αμπελόκηποι αλλά και η Καλαμαριά και η Πυλαία, ενώ στην περιοχή της Τούμπας, το πρόβλημα έχει αποκατασταθεί πλήρως, σύμφωνα με τους κατοίκους.