ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σε δεκάδες συλλήψεις για ναρκωτικά προχώρησε η ΕΛ.ΑΣ. στο κέντρο της Αθήνας

Συνολικά 32 συλλήψεις πραγματοποίησε η υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής στην ευρύτερη περιοχή της Αθήνας στο πλαίσιο της καταπολέμησης των ναρκωτικών.

Ειδικότερα, οι συλλήψεις έγιναν στο πλαίσιο των ειδικών επιχειρήσεων που πραγματοποιούνται σε καθημερινή βάση για την αντιμετώπιση της διακίνησης ναρκωτικών σε δημόσιους χώρους και της δημιουργίας εστιών συγκέντρωσης τοξικοεξαρτημένων ατόμων στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας.

Η ειδική επιχείρηση ξεκίνησε την 1η Μαΐου 2022 και διήρκησε μέχρι τις 2 Ιουνίου 2022, στο κέντρο της Αθήνας.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ., κατά την διάρκεια των δράσεων τον τελευταίο μήνα, πραγματοποιήθηκαν συνολικά 812 έλεγχοι ατόμων και 120 προσαγωγές, εκ των οποίων οι 32 μετατράπηκαν σε συλλήψεις για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών.

Σημειώνεται, ότι εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν: Ηρωίνη βάρους 19,1 γραμμαρίων, κάνναβη βάρους 2 γραμ, 521 ναρκωτικά δισκία, υγρή μεθαδόνη βάρους 350 γραμμαρίων και μεθαμφεταμίνη βάρους 3,8 γραμμαρίων.

Όπως επισημαίνει η ΕΛ.ΑΣ., οι ειδικές επιχειρήσεις της υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών, θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση.