ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΣΟΚ στη Λάρισα: Πυροβόλησε και σκότωσε τον σκύλο γειτόνισσάς του!

Ο σκύλος της γειτόνισσάς του ήταν ο στόχος ενός 80χρονου άντρα σε χωριό της Λάρισας, ο οποίος δεν δίστασε να πυροβολήσει και να σκοτώσει το άτυχο ζώο.

Ο άντρας συνελήφθη, έπειτα από μήνυση που κατέθεσε σε βάρος του μια 85χρονη συγχωριανή του και, μετά την απολογία του στον ανακριτή, αφέθηκε ελεύθερος με [περιοριστικούς όρους.

Όπως κατέθεσε -σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Ελευθερία», αυτόπτης μάρτυρας, ο 80χρονος ενώ βρισκόταν στην αυλή του, πυροβόλησε μία φορά με κυνηγετικό όπλο, τον ημίαιμο σκύλο της 85χρονης, με αποτέλεσμα το ζώο να τραυματιστεί.

Χωρίς μέχρι σήμερα να έχει διαπιστωθεί αν τραυμάτισε θανάσιμα τον σκύλο. Αφού, σύμφωνα με τα όσα καταγγέλθηκαν στην ΕΛ.ΑΣ., ο 80χρονος φέρεται να τοποθέτησε τον σκύλο σε μια νάιλον σακούλα και στη συνέχεια, με το αυτοκίνητό του, να τον μετέφερε σε άγνωστη μέχρι στιγμής τοποθεσία, με απώτερο σκοπό, όπως εκτιμάται, να εξαφανίσει τον τραυματισμένο σκύλο.

Η 85χρονη πήγε στο Αστυνομικό Τμήμα Κιλελέρ και μήνυσε τον 80χρονο, ο οποίος προχθές βράδυ συνελήφθη κοντά στο σπίτι του για παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων και περί προστασίας δεσποζόμενων ζώων και ζώων συντροφιάς.

Από την αντεισαγγελέα Πρωτοδικών Λάρισας ασκήθηκε δίωξη σε βάρος του για τα αδικήματα της κακοποίησης ζώου συντροφιάς, της θανάτωσης ζώου συντροφιάς, όπως και για παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.

Μετά την απολογία του στον ανακριτή χθες το μεσημέρι, αφέθηκε ελεύθερος με τους όρους της εμφάνισης στο Αστυνομικό Τμήμα, όπως και της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, μέχρι να δικαστεί. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 80χρονος αρνείται τις κατηγορίες, ενώ από το Α.Τ. Κιλελέρ κατασχέθηκε η επαναληπτική καραμπίνα.