ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στις φυλακές Κέρκυρας ο πα-τέρας της Άννυς

Έπειτα από συνεννόηση του υπουργείου Δικαιοσύνης με τις εισαγγελικές αρχές, ο 27χρονος πατέρας της μικρής Άννυς, που θεωρείται ο δράστης της δολοφονίας του 4χρονου κοριτσιού, μεταφέρεται στην Κέρκυρα, όπου ήδη έχει ετοιμαστεί κελί για να κρατηθεί μόνος του και να μην έχει επαφή με άλλους κρατούμενους για λόγους ασφαλείας.

 

 

 

Η αρχική εισαγγελική παραγγελία ήταν για τις φυλακές Τρικάλων, αλλά τελικά ο ίδιος μεταφέρεται στην Κέρκυρα, όπου βρίσκεται η πιο σκληρή φυλακή της χώρας, όπως θεωρείται από πολλούς.

Την ίδια ώρα η μητέρα της Αννυ κρατείται στη ΓΑΔΑ, καθώς πήρε προθεσμία για να απολογηθεί την ερχόμενη Πέμπτη.

Χθες, σοκαρισμένες ανακρίτρια και εισαγγελέας άκουγαν επί ώρες τον 27χρονο παιδοκτόνο να μιλά για "το κοριτσάκι του" και για την τύχη που επιφύλαξε στο άψυχο σώμα της τετράχρονης. Νηφάλιος, σαν όλα αυτά που περιέγραφε να μην έγιναν από τον ίδιο, ανέφερε με "συγκλονιστικές λεπτομέρειες" όσα έκανε για να εξαφανίσει τα ίχνη της άψυχης Άννυ.

Στην ομολογία του στους αστυνομικούς υποστήριξε ότι δεν σκότωσε την Άννυ αλλά την βρήκε νεκρή. «Δυο τρεις μέρες πριν τη Μεγάλη Παρασκευή -φέρεται να ανέφερε στην προανακριτική του ομολογία- το παιδάκι μου, ενώ κοιμόταν, άρχισε να ανασαίνει βαριά και να φαίνεται ότι κάτι έχει. Ξύπνησα την επόμενη μέρα και είδα ότι το παιδί είχε μπλε χέρια και αμέσως κατάλαβα ότι κάτι κακό είχε συμβεί. Την ξύπνησα, αλλά το κορμάκι της ήταν σαν πέτρα. Λυπήθηκα πολύ και την άφησα στον καναπέ μέχρι το βράδυ γιατί δεν ήξερα τι να κάνω».

Ο κατηγορούμενος φέρεται να τόνισε ακόμα στους αστυνομικούς ότι «το κοριτσάκι μου το αγαπούσα παρά πολύ, ακόμα κι όταν τσακωθήκαμε με τη Δήμητρα. Ποτέ δεν την χτύπησα, ούτε της φώναξα…. Θέλω να με βοηθήσετε γιατί ποτέ δεν ήθελα να κάνω κακό στην κόρη μου. Ό,τι έκανα το έκανα για να μη χάσω εκτός από το παιδί μου και τη γυναίκα μου».

Αντιθέτως, ο φίλος του κατηγορουμένου, τον οποίο φιλοξένησε στο σπίτι του αφού είχε εξαφανίσει τα ίχνη της κόρης του, αναφέρει στην κατάθεση του στους αστυνομικούς ότι ο 27χρονος δεν συμπεριφερόταν καλά στο παιδί και ότι ήταν πολύ νευρικός.

Η μητέρα της 4χρονης, που θα απολογηθεί την Πέμπτη στην ανακρίτρια, κατηγορούμενη για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο, έχει ήδη παραδεχθεί στην Αστυνομία ότι αρχικά είπε ψέματα για το πρόσωπο στο οποίο άφησε την κόρη της όταν η ίδια ταξίδεψε στην Γερμανία.

Σύμφωνα με καταθέσεις άλλων μαρτύρων από την γειτονιά όπου έμεναν οι γονείς του κοριτσιού, το ζευγάρι είχε πολύ συχνούς καυγάδες, ενώ κάποιοι αναφέρονται σε βίαιες συμπεριφορές του 27χρονου απέναντι στη σύντροφό του.

Διαβάστε επίσης: