slider, ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στους 32 οι νεκροί από την τραγωδία στα Τέμπη! Ψάχνουν εγκλωβισμένους στις λαμαρίνες των διαλυμένων βαγονιών! Συγκλονιστικές εικόνες!

Ήταν λίγο μετά τις 11 το βράδυ της Τρίτης όταν η αμαξοστοιχία IC 62 που είχε αναχωρήσει από Αθήνα προς Θεσσαλονίκη συγκρούστηκε μετωπικά στο ύψος της περιοχής Ευαγγελισμού με εμπορευματική αμαξοστοιχία.

Την ώρα της σύγκρουσης στο τρένο επέβαιναν περίπου 350 επιβάτες Στην εμπορευματική αμαξοστοιχία επέβαιναν τρεις άνθρωποι.

Τέσσερα βαγόνια μετατράπηκαν σε άμορφη μάζα από λαμαρίνες, ενώ από τη σύγκρουση προκλήθηκε φωτιά.

32 άνθρωποι επιβεβαιώθηκε πως έχασαν τη ζωή τους ενώ άλλοι 85 τραυματίστηκαν, σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από την Πυροσβεστική.

Υπάρχουν φόβοι ότι ο αριθμός των νεκρών θα αυξηθεί, αφενός γιατί ανάμεσα στους τραυματίες κάποιοι είναι βαριά τραυματισμένοι, αφετέρου γιατί υπάρχουν φόβοι για άτομα που βρίσκονται ακόμη εγκλωβισμένα στα συντρίμμια των βαγονιών ή ακόμη λόγω της σφοδρότητας της σύγκρουσης έχουν εκτοξευτεί σε μεγάλη απόσταση στα γύρω χωράφια.

Η επιχείρηση έρευνας και απεγκλωβισμού ατόμων, στον τόπο του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στην είσοδο της κοιλάδας των Τεμπών παραμένει σε εξέλιξη.

Οι προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων αυτή τη στιγμή επικεντρώνονται στα δύο πρώτα βαγόνια της επιβατικής αμαξοστοιχίας, τα οποία έχουν ανασηκωθεί με την βοήθεια ειδικών γερανοφόρων οχημάτων.

Οι εικόνες από τον τόπο της τραγωδίας είναι συγκλονιστικές.

Δείτε τα ρεπορτάζ