ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συγκινητικό: Πυροσβέστης φροντίζει συνάδελφο στο πύρινο

Ένας πυροσβέστης βοηθάει έναν συνάδελφό του και του βάζει κολλύριο στα μάτια, την ώρα που δίνεται η τιτάνια μάχη με τη φωτιά στην Πάρνηθα. Ο φωτογραφικός φακός αποκαλύπτει τις εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες υπό τις οποίες επιχειρούν τα στελέχη του Σώματος και τα προβλήματα που προκαλούν οι καπνοί…

Δραματικές στιγμές περνούν πυροσβέστες και κάτοικοι στους πρόποδες της Πάρνηθας, καθώς η φωτιά μαίνεται από χθες Τρίτη (22.8.2023) το βράδυ. Όλα ξεκίνησαν από τον Ασπρόπυργο και τη Φυλή, με τις φλόγες να επεκτείνονται στη Χασιά και σήμερα να έχουν ανέβει την Πάρνηθα και να πλησιάζουν σπίτια.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση της πυροσβεστικής, στα 3 μέτωπα της φωτιάς στην Πάρνηθα (Ντάρδιζα, Αγία Παρασκευή και Αμυγδαλέζα) επιχειρούν 202 πυροσβέστες, 9 ομάδες πεζοπόρου τμήματος, 65 οχήματα και 7 αεροπλάνα, 2 από Σουηδία και 2 από Γερμανία, καθώς και 8 ελικόπτερα, εκ των οποίων το ένα για συντονισμό.

Οι συνθήκες είναι αποπνικτικές και μπορούν να προκαλέσουν σειρά προβλημάτων υγείας ακόμα και στους πυροσβέστες που εκτελούν έργο σε εξαιρετικά δυσμενείς συνθήκες για να σβήσουν τις φλόγες. Οι καπνοί μπαίνουν στα μάτια, η αναπνοή είναι δύσκολη, ακόμα και για αυτούς τους έμπειρους ανθρώπους.

Όπως φαίνεται στις παρακάτω φωτογραφίες, ένας πυροσβέστης έχει κάτσει στο χώμα και ένας συνάδελφός του τον φροντίζει. Πιθανότατα του βάζει κολλύριο στα μάτια για ενυδάτωση, γιατί όποιος δεν είναι στο μέτωπο μπορεί μόνο να φανταστεί πόσο δυσμενείς είναι οι συνθήκες στο σημείο.

Άλλωστε, εκεί που φτάνουν οι πυροσβέστες δεν φτάνουν οι φωτογραφικές μηχανές και τα τηλεοπτικά συνεργεία και τα στελέχη του Σώματος έχουν μόνο ο ένας τον άλλον, όπως φανερώνουν και τα παραπάνω ντοκουμέντα…

Πηγή: newsit.gr