ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συγκλονίζουν οι αποκαλύψεις για την εξαφάνιση του 13χρονου – Απενεργοποιείται το Amber Alert!

«Οργανωμένη επιχείρηση αρπαγής» βλέπει το Χαμόγελο του Παιδιού πίσω από την εξαφάνιση του μικρού Θανάση, που αγνοείται από την περασμένη Παρασκευή. Το Χαμόγελο ενημέρωσε με ανακοίνωση πως απενεργοποιεί το συναγερμό Amber Alert, καθώς οι προσπάθειες των τελευταίων 7 ημερών δεν έχουν αποφέρει «κανένα αποτέλεσμα».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση από το Χαμόγελο του Παιδιού είναι πολύ πιθανόν ο μικρός Θανάσης να έχει οδηγηθεί στο εξωτερικό.

Το Χαμόγελο μάλιστα «δείχνει» και το συγγενικό περιβάλλον του παιδιού για προσπάθεια αποπροσανατολισμού των ερευνών. «Κάποιες από τις πληροφορίες που προέρχονται από το συγγενικό του περιβάλλον είναι συγκεχυμένες αποπροσανατολίζοντας τις προσπάθειες εντοπισμού του» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Σε σχόλιό του το Χαμόγελο διευκρινίζει ότι η απενεργοποίηση του Amber Alert δεν σημαίνει ότι σταματούν οι προσπάθειες αναζήτησης.

«Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε πώς η απενεργοποίηση του Amber Alert δεν σταματάει τους μηχανισμούς αναζήτησης του Οργανισμού μας ή των συνεργαζόμενων φορέων του Amber Alert Hellas. Η απενεργοποίηση συμβαίνει μετά από 48 ώρες όπου είναι και οι πιο κρίσιμες στην αναζήτηση ενός παιδιού και ουσιαστικά λήγει ο συναγερμός και όχι οι προσπάθειες που κάνουμε όλο το 24ωρο για να βρει ο Θανάσης μας τον δρόμο για το Σπίτι του» αναφέρει το Χαμόγελο του Παιδιού.