ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συνεχίζεται η κατάληψη στην Ιατρική Σχολή Λάρισας!

Απόφαση κλιμάκωσης του αγώνα ενάντια στα ιδιωτικά πανεπιστήμια πήρε ο Σύλλογος Φοιτητών Ιατρικής Λάρισας, ο οποίος συνεχίζει για 5η εβδομάδα την κατάληψη στο κτίριο «Βιόπολις» με παράλληλη κατάληψη και στο κτίριο «Κατσίγρα» στην πλατεία Ταχυδρομείου στη Λάρισα.

Η απόφαση αυτή, επισημαίνει ο Σύλλογος Φοιτητών Ιατρικής Λάρισας «έχει βαρύνουσα σημασία καθώς από την ίδρυση της σχολής πρώτη φορά συμβαίνει παράλληλη κατάληψη και στα δύο κτίρια. Το πλαίσιο της συντονιστικής επιτροπής κατάληψης υπερψηφίστηκε από 105 φοιτητές και φοιτήτριες ιατρικής και υπήρξαν και 13 λευκά».

Στην απόφαση της γενικής συνέλευσης επισημαίνεται ότι «οι μόνοι κερδισμένοι από το νομοσχέδιο είναι οι κολλεγιάρχες από την πώληση πτυχίων και τα νέα πεδία κερδοφορίας που ανοίγονται μπροστά τους, το κράτος από την περικοπή δαπανών για την εκπαίδευση και οι εργοδότες που θέλουν απαξιωμένα πτυχία για φθηνότερο εργατικό δυναμικό. Επιβεβαιώνεται ότι δεν λογαριάζουν τις σπουδές μας και τα πτυχία μας».

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, στην απόφαση της γενικής συνέλευσης περιλαμβάνονται επίσης οι εξής δράσεις: συμμετοχή στο πανελλαδικό πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στην Αθήνα στις 08/03 και στους συντονισμούς που θα ακολουθήσουν. Εκ νέου γενική συνέλευση τη Δευτέρα 11/03 και εκ νέου σύσταση συντονιστικής επιτροπής κατάληψης.

Εκδήλωση με εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης για το θέμα της ιδιωτικοποίησης της παιδείας την Κυριακή 03/03 στις 18:00 στο Κατσίγρα. Να μην πραγματοποιηθεί εκπαιδευτική διαδικασία (μαθήματα, τηλεμαθήματα, κλινικές) όσο διαρκεί η κατάληψη.

Συντονισμός με φοιτητικούς συλλόγους της Λάρισας αλλά και όλου του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Κάλεσμα στους αγρότες και στα εργατικά σωματεία για παν-κοινωνικό μέτωπο και κλιμάκωση της δράσης σε περίπτωση ψήφισης του νομοσχεδίου.