ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συνέλαβαν ύποπτο για φόνο στη Χαλκίδα – Πήγε στην Κρήτη να… μαζέψει ελιές!

Εξελίξεις υπήρξαν τις τελευταίες ώρες στην υπόθεση της δολοφονίας του επιχειρηματία Νίκου Τσακανίκα στη Χαλκίδα, ο οποίος είχε βρεθεί νεκρός στο σπίτι του το πρωί της 12ης Νοεμβρίου.

Στην περιοχή της Μεσαράς στον νομό Ηρακλείου, όπου είχε καταφύγει, εντοπίστηκε από άνδρες της ΕΛΑΣ και εξακολουθεί να κρατείται ο 27χρονος Σύρος ως βασικός ύποπτος για τη δολοφονία σε βάρος του 51χρονου επιχειρηματία.

Πηγαίνοντας να ελέγξουν της εγκυρότητα της πληροφορίας οι αστυνομικοί στάθηκαν και τυχεροί, καθώς «έπεσαν» πάνω στον άνδρα ο οποίος περπατούσε μαζί με έναν ομοεθνή του στο δρόμο από τους Αγίους Δέκα προς τις Μοίρες.

Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό το πότε και πως ο 27χρονος έφτασε στο νησί, ωστόσο πληροφορίες αναφέρουν πως ήρθε ως εργάτης γης για την ελαιοκομική περίοδο.

Πηγές αναφέρουν πως διέμενε στη Βαγιωνιά, στο σπίτι άλλου αλλοδαπού, ο οποίος υποστήριξε ότι τους βρήκε μαζί με τον άνδρα που εντοπίστηκαν να περπατούν, τους …λυπήθηκε και τους «άνοιξε» το σπίτι του.

Εξάλλου, για την ίδια υπόθεση συνελήφθη σήμερα στην Ολλανδία ο δεύτερος βασικός ύποπτος, ένας 46χρονος ομοεθνής του.

Από την πρώτη στιγμή οι δύο άνδρες είχαν θεωρηθεί ως οι δράστες της δολοφονίας του άτυχου επιχειρηματία στη Χαλκίδα.

Ο συλληφθείς από τις ολλανδικές αρχές είναι ο 46χρονος HOURAN YOUSEF του AHMAD και της KHADOUJ, τα στοιχεία του οποίου είχαν δοθεί στη δημοσιότητα μετά από σχετική Διάταξη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Χαλκίδας:

Ο δεύτερος δράστης της δολοφονίας, που κρατείται στη Μεσαρά, είναι ο 27χρονος ISSA BAYMAN του KHALED και της AL YAH, επίσης από τη Συρία.

Πηγή: creta24.gr, cretalive.gr