ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συνήγορος Τσοχατζόπουλου: «Υπήρξε λεκτική αντιπαράθεση με κάποια έκφραση βιαιότητας»

Για λεκτική αντιπαράθεση, «με κάποια έκφραση βιαιότητας» κάνει λόγο ο συνήγορος υπεράσπισης του Άκη Τσοχατζόπουλου, Λεωνίδας Κοτσαλής, σε ανακοίνωσή του σχετικά με το περιστατικό στις φυλακές.

Όπως αναφέρει:

«Τη Δευτέρα στις 9:30 το πρωί βρεθήκαμε στο σωφρονιστικό κατάστημα Κορυδαλλού και συζητήσαμε με τον πρώην υπουργό για το περιστατικό. Εκτός εμού, στη συνάντηση παρευρίσκοντο η κυρία Τσοχατζοπούλου, ο κ. Κανελλόπουλος, συνεργάτης του κ. Ραγκούση και η συνεργάτιδά μου δικηγόρος κυρία Κοτσώνη. Ο κ. Τσοχατζόπουλος μας ανέφερε ότι επρόκειτο για μία λεκτική αντιπαράθεση με ομάδα προσώπων και με κάποια έκφραση βιαιότητας εις βάρος του. Η γενίκευση του περιστατικού απετράπη με την παρέμβαση άλλων προσώπων».

Σύμφωνα με τον κ. Κοτσαλή, η αφορμή ήταν ασήμαντη και είχε να κάνει με τη ρύθμιση του φωτισμού. «Επέστησα την προσοχή των αρμοδίων φορέων για τη λήψη των αναγκαίων, κατά την κρίση τους, μέτρων για τη διασφάλιση της σωματικής ακεραιότητας και της ζωής του πρώην υπουργού» καταλήγει ο συνήγορος υπεράσπισης του κ. Τσοχατζόπουλου.

Αρνείται τον ξυλοδαρμό ο Στεφανάκος

«Κατασκευασμένο μεθοδευμένα και κακόβουλα ψευδέστατο» χαρακτηρίζει ο συνήγορος του Βασίλη Στεφανάκου, Βασίλης Καπερνάρος το δημοσίευμα της εφημερίδας Εθνος περί ξυλοδαρμού του Άκη Τσοχατζόπουλου στις φυλακές του Κορυδαλλού.

Οπως αναφέρει σε γραπτή του δήλωση ο κ. Καπερνάρος, η εφημερίδα δημοσιεύει στο πρωτοσέλιδό της φωτογραφία του εντολέα του με τη σημείωση «Αγριος ξυλοδαρμός Τσοχατζόπουλου από τον Στεφανάκο στη φυλακή».

«Το κείμενο είναι κατασκευασμένο μεθοδευμένα και κακόβουλα ψευδέστατο και συκοφαντικότατο. Είναι δε προσβλητικότατο για την προσωπικότητα του εντολέα μου και κοροιδευτικότατο για τους αναγνώστες του εντύπου», συμπληρώνει. 

Ο κ. Καπερνάρος τονίζει ότι «ο σκοπός του λιβελλογραφήματος αυτού είναι γνωστός μόνο στους υπευθύνους της σύνταξης και δημοσίευσής του, καθώς και η σκοπιμότητα που εξυπηρετούν». 

«Σήμερα σε επίσκεψή μου στη φυλακή, μου ανετέθη από το θιγόμενο εντολέα μου η σύνταξη και κατάθεση έγκλησης και αγωγής κατά του εν λόγω ρυπαρογραφήματος», συνεχίζει και καταλήγει: «Ραντεβού στα αστικά και ποινικά δικαστήρια».