ΚΟΙΝΩΝΙΑ, Κορωνοϊός

Συνωστισμός στα Τρίκαλα για την φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου

Ζωντανά μέσω YouTube είχε ανακοινωθεί πως θα μεταδιδόταν η φωταγώγηση του δέντρου στην κεντρική πλατεία των Τρικάλων. Έτσι, κάθε πολίτης είχε την ευκαρία εν μέσω περιοριστικών μέτρων μετακίνησης κατά του κορονοϊού να ζήσει έστω και διαφορετικά αυτή την λαμπερή παράδοση της πόλης.

Ωστόσο, το υγειονομικό πρωτόκολλο μπήκε σε δεύτερη μοίρα από την στιγμή που μεγάλο μερίδα πολιτών γνώριζε ώρα και μέρος διεξαγωγής της εκδήλωσης. Έτσι, πολλοί προτίμησαν να παρεβρεθούν εκεί για να ζήσουν αυτή την Χριστουγεννιάτικη εμπειρία, φορώντας μάσκες στην πλειοψηφία τους. Η τήρηση των μέτρων ατομικής υγιεινής δεν αναιρεί βέβαια τον συνωστισμό που παρατηρήθηκε.

Σύμφωνα με το trikalavoice, οι εικόνες συνωστισμού που παρατηρήθηκαν στην εκδήλωση του Δήμου Τρικκαίων -ενός δήμου με επιβαρυμένο επιδημιολογικό φορτίο εδώ και καιρό- προκάλεσαν την αντίδραση τόσο της αντιπολίτευσης, όσο και μεμονωμένων πολιτών

Ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης Κωνσταντίνος Κρεμμύδας σε ανάρτησή του κάνει λόγο για την υγεία που θυσιάζεται στο «βωμό στην επικοινωνιακή τακτικής της Δημοτικής Αρχής, την ώρα που η πόλη μας είναι στις 18 πιο επιβαρυμένες της χώρας», ασκώντας σκληρή κριτική στον Δήμαρχο, κ. Παπαστεργίου, ενώ πολίτες έγραψαν στα social media πως οι εικόνες αυτές ήταν αναμενόμενες από την στιγμή που γνωστοποιήθηκε η εκδήλωση.

Στο βίντεο πάντως, πέρα από τον όμορφο λαμπερό στολισμό, διακρίνεται καθαρά ο συνωστισμός για τον οποίο κατηγορήθηκαν οι τοπικές αρχές.