ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θρίλερ με τη σορό του Κατσίφα – Πότε θα παραδοθεί στην οικογένειά του

Η Εισαγγελία Σοβαρών Εγκλημάτων της Αλβανίας έκανε δεκτό χθες το αίτημα της οικογενείας του Κωνσταντίνου Κατσίφα και έτσι πρέπει σήμερα να παραδώσει την σορό του για ταφή.

Η σορός του 35χρονου ομογενούς που έπεσε νεκρός την 28η Οκτωβρίου, από πυρά των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας της γείτονος, θα παραδοθεί στον δικηγόρο της οικογένειας Ευθύμιο Ναυρίδη, ο οποίος θα παραλάβει και αντίγραφο του αλβανικού ιατροδικαστικού Ινστιτούτου για να το παραδώσει στα μέλη της οικογένειας του θύματος.

Για προσβολή νεκρού και αδικαιολόγητη καθυστέρηση παράδοσης της σορού κάνει λόγο ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος, μιλώντας στην τηλεόραση του «Σκάι».

Σχετικά με την καθυστέρηση της επιστροφής της σορού από τις Αλβανικές Αρχές, ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος αναφέρει ότι η εισαγγελία σοβαρών αδικημάτων των Τιράνων ισχυρίζεται «προφορικά» ότι θέλει να ολοκληρωθεί η έρευνα όσον αφορά την ποινική δικογραφία που έχει ανοίξει και «αφού ολοκληρωθεί να δώσουν τη σορό και θα μπορέσει και η οικογένεια να έχει πρόσβαση στη δικογραφία».

«Ομολογώ αυτό για μένα είναι ανεξήγητο και περίεργο το ότι δεν ξέρω πότε θα τελειώσει η έρευνα», τονίζει και προσθέτει: «Σε κάθε περίπτωση δέκα ημέρες άταφος ένας νεκρός αποτελεί και προσβολή στη μνήμη του νεκρού. Γιατί δεν νομίζω ότι η παράταση της παραμονής της σορού και του νεκρού Κατσίφα στα Τίρανα στο νεκροτομείο προσθέτει ή συμβάλλει κατά κάποιο τρόπο στην έρευνα που κάνει η εισαγγελία».