ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Το μαντρί έκρυβε ολόκληρη φυτεία

Είχαν καλλιέργεια χασισοφυτείας στο μαντρί του ενός και διακινούσαν την παραγωγή της στη Λευκάδα τρεις Έλληνες ηλικίας 65, 62 και 58 χρόνων, οι οποίοι εντοπίστηκαν διαδοχικά και συνελήφθησαν από τους αστυνομικούς της Ασφαλείας στο νησί.

Κατά την διάρκεια της επιχείρησης, που οργανώθηκε και εκτελέστηκε το μεσημέρι της Κυριακής, ακινητοποιήθηκε πρώτα ο 62χρονος και στο Ι.Χ. αυτοκίνητο που οδηγούσε, αλλά και σε έρευνες που ακολούθησαν στα σπίτια τους κατασχέθηκαν 997,7 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, 38,5 γραμμάρια κατεργασμένης κάνναβης σε μορφή «σοκολάτας» και υλικά για την συσκευασία τους.

Στο ποιμνιοστάσιο του 58χρονου, βρέθηκαν τα 11 δενδρύλλια κάνναβης ύψους ως 1,70 μέτρου που καλλιεργούσαν από κοινού και κατασχέθηκαν μαζί με εξοπλισμό για το πότισμά τους, όπως και 445 ευρώ και δυο Ι.Χ. αυτοκίνητα ως μέσα μεταφοράς των ναρκωτικών. Οι τρεις δράστες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λευκάδας και σε βάρος τους ασκήθηκε δίωξη για κατοχή, μεταφορά και διακίνηση ναρκωτικών σε βαθμό κακουργήματος.