3 top δεξιά, ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τσιγάρο στους 140 βαθμούς και άσφαλτος στους 70! Τι κατέγραψε η θερμική κάμερα σε λαϊκή! (ΒΙΝΤΕΟ)

Η ομάδα Up Stories σε συνεργασία με την μονάδα METEO του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών σήμερα 26 Ιουλίου μια από τις θερμότερες ημέρες του φετινού καλοκαιριού επισκέφθηκε την λαϊκή αγορά του Αγίου Αντωνίου στο Περιστέρι Αττικής και κατέγραψε της θερμοκρασίες κάτω από τις οποίες εργάζονται οι επαγγελματίες αλλά και οι υπάλληλοι στους πάγκους της λαϊκής.

Κορυφαίο εύρημα το θερμικό αποτύπωμα μια ομπρέλας που μόλις έκλεισε και αφήνει το ψυχρό της αποτύπωμα στην καυτή άσφαλτο που εκείνη την συγκεκριμένη χρονική στιγμή αγγίζει τους 70 βαθμούς Κελσίου.

Η μέση θερμοκρασία στις ομπρέλες που χρησιμοποιούν οι εργαζόμενοι προκειμένου να έχουν σκιά κατά την εργασία τους ήταν 70 βαθμούς Κελσίου ενώ το οδόστρωμα άγγιζε τους 80 βαθμούς Κελσίου.

Από τα πιο ενδιαφέροντα ευρήματα της έρευνας μας είναι η θερμοκρασία στην κάφτρα του τσιγάρου στο χέρι ενός περαστικού που ξεπερνά τους 140 βαθμούς Κελσίου και φανερώνει το πως ένα πεταμένο τσιγάρο στην φύση αρκεί να φέρει την καταστροφή και να προκαλέσει πυρκαγιά.

Δείτε το βίντεο