Κορωνοϊός, ΥΓΕΙΑ

Παγκόσμια ανησυχία! Υπερδιπλάσιες οι πιθανότητες σοβαρής νόσησης και θανάτου από την ινδική μετάλλαξη

Σοκ προκαλούν τα αποτελέσματα μεγάλης έρευνας από τη Σκωτία, που δημοσιεύτηκε στο Lancet, σύμφωνα με τα οποία η ινδική μετάλλαξη ή Δέλτα, είναι πιο μεταδοτική και προκαλεί σοβαρότερα συμπτώματα σε όσους προσβάλλονται.

Συγκεκριμένα, όσοι προσβάλλονται από αυτή έχουν υπερδιπλάσιες πιθανότητες να νοσήσουν σοβαρά σε σχέση με τη λεγόμενη βρετανική μετάλλαξη ή Άλφα και άρα να καταλήξουν στο νοσοκομείο και να κινδυνεύσει η ζωή τους.

Σύμφωνα με στοιχεία από τη Βρετανία, ιδιαίτερο κίνδυνο διατρέχουν όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί, ή έχουν κάνει μόνο τη μία δόση, ή τη δεύτερη πριν περάσει το απαιτούμενο διάστημα για την επίτευξη της ανοσίας, καθώς και οι πολίτες που έχουν ιδιαίτερα βεβαρημένο ιατρικό ιστορικό.
Οι ερευνητές από τα Πανεπιστήμια του Εδιμβούργου και του Strathclyde δημοσίευσαν την έρευνά τους στο Lancet, κάτι που σημαίνει ότι είναι πλέον επίσημη, έγκυρη και αποδεκτή από την επιστημονική κοινότητα.
Σύμφωνα με τους ερευνητές, τα εμβόλια είναι αποτελεσματικά απέναντι στην ινδική μετάλλαξη, ωστόσο το mRNA της Pfizer δείχνει να είναι πιο αποτελεσματικό απέναντι στη μετάλλαξη που φαίνεται να αλλάζει τα δεδομένα και να θέτει νέους όρους στη μάχη που δίνει η ανθρωπότητα να σταθεί όρθια στην πανδημία.
Οι ερευνητές των δύο πανεπιστημίων από τη Σκωτία, έδωσαν συγκεκριμένα στοιχεία για τα ποσοστά ανοσίας που προσφέρουν τα εμβόλια απέναντι στην ινδική μετάλλαξη (Δέλτα) και σε σχέση με τη βρετανική μετάλλαξη (Άλφα).
Πιο συγκεκριμένα:
-Το Pfizer έδινε αποτελεσματικότητα σε ποσοστό 92% στη βρετανική μετάλλαξη, ενώ στην ινδική μετάλλαξη, το ποσοστό πέφτει στο 79%.
-Το AstraZeneca έδινε αποτελσματικότητα σε ποσοστό 73% στη βρετανική μετάλλαξη, ενώ στην ινδική μετάλλαξη, το ποσοστό πέφτει στο 60%.