ΚΟΙΝΩΝΙΑ, Κορωνοϊός

Βασιλακόπουλος: Μόνη λύση η υποχρεωτικότητα εμβολιασμού!

«Η λογική φυσικής επιλογής σημαίνει ότι θα επιβιώσει το καλύτερα προστατευόμενο είδος» είπε ο καθηγητής Πνευμονολογίας Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, επισημαίνοντας ότι η υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού είναι η μόνη λύση για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, τόνισε ότι ο κορωνοϊός δεν αντιμετωπίζεται χωρίς να εμβολιαστούμε. «Ακόμα και αν φτιάξουμε 100.000 κλίνες ΜΕΘ στα νοσοκομεία και μπουν άνθρωποι με κορωνοϊό πολύ νωρίς, θα υπάρξουν άνθρωποι που στα καλύτερα χέρια θα χάσουν τη ζωή τους».

Ο κ. Βασιλακόπουλος σημείωσε ότι η υποχρεωτικότητα είναι η μόνη λύση για την αντιμετώπιση του ιού και επεσήμανε πως δε μπορούμε να αφήσουμε την κοινωνία να πάει σε φυσική επιλογή.

«Ή θα αποδεχτούμε ότι το κράτος πρέπει να προστατεύει τους πάντες, είτε αυτούς που αναλύουν σωστά τα δεδομένα είτε αυτούς που δεν τα αναλύουν σωστά, ή θα πάμε σε λογική φυσικής επιλογής». Η λογική φυσικής επιλογής σημαίνει ότι θα επιβιώσει το καλύτερα προστατευόμενο είδος, εξήγησε.

Σχετικά με την πορεία του εμβολιασμού προς την επίτευξη ανοσίας, ο καθηγητής ανέφερε ότι η Ελλάδα είναι κάτω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, ενώ το Ισραήλ που είχε πιο πρώτο τα εμβόλια δεν έχει πολύ παραπάνω ανοσία από εμάς.