ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Φουντώνει η ενδοκυβερνητική κρίση. Μετά τον Άδωνι και ο Μητσοτάκης «κουνά το δάχτυλο» στο ΠΑΣΟΚ

κυριακος μητσοτακης

Να είναι «πιο προσεκτικά» όταν σχολιάζουν «δημοσιεύματα που δεν απηχούν τις απόψεις του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης», συνέστησε στα στελέχη του ΠΑΣΟΚ ο Κυρ. Μητσοτάκης, δίνοντας συνέχεια στην ενδοκυβερνητική κόντρα σχετικά με τους μισθούς στο δημόσιο.

Με δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά», ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης υποστήριξε πως «ό,τι συζητάμε με την τρόικα έχει συζητηθεί και με τους εκπροσώπους του ΠΑΣΟΚ», ενώ διαβεβαίωσε πως η όποια παρέμβαση θα είναι μισθολογικά ουδέτερη. «Ό,τι κόβουμε από κάποιους θα το δίνουμε σε κάποιους άλλους» είπε, προσθέτοντας:

«Μιλάμε για την ανάγκη να υπάρχει μια πραγματική διετή δοκιμαστική περίοδος, κατά τη διάρκεια της οποίας ο υπάλληλος θα πληρώνεται λίγο λιγότερο από τον εισαγωγικό μισθό. Μιλάμε επίσης για την ανάγκη να περιοριστεί η προσωπική διαφορά, που απέμεινε από τη μη πλήρη εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου. Για την ανάγκη να πληρώσουμε περισσότερο τους προϊσταμένους».

Ο κ. Μητσοτάκης κατηγόρησε επίσης την Αριστερά ότι έχει «αλλεργία» στην έννοια της αξιολόγησης, ενώ επανέλαβε τις επικρίσεις κατά της αξιωματικής αντιπολίτευσης υποστηρίζοντας πως «ο μισός ΣΥΡΙΖΑ αισθάνεται άνετα με την ιδέα να φύγει η Ελλάδα από το ευρώ».

Λίγες ώρες νωρίτερα,  βολές κατά του ΠΑΣΟΚ για την κριτική που άσκησε στον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης σχετικά με το βασικό μισθό στο Δημόσιο εξαπέλυσε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο Άδωνις Γεωργιάδης.

«Το ΠΑΣΟΚ πρέπει να αποφασίσει αν θέλει να φτάσουμε σε κάποιου είδους συμφωνία με την επιστροφή της τρόικα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, τονίζοντας πως η έξοδος από το μνημόνιο προϋποθέτει την επιτυχή ολοκλήρωση της αξιολόγησης και συνεπώς την υλοποίηση ορισμένων μεταρρυθμίσεων.

«Και ο Αντώνης Σαμαράς και ο Ευάγγελος Βενιζέλος έχουν δεσμευθεί» για την υλοποίηση των συγκεκριμένων αλλαγών, επισήμανε ο κ. Γεωργιάδης.

Παράλληλα,σύμφωνα με τα όσα δημοσιεύει skai.gr, διερωτήθηκε γιατί δεν υπήρξε παρόμοια αντίδραση βουλευτών της Χαριλάου Τρικούπη όταν επί κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ αποφασίστηκε μείωση του βασικού μισθού στον ιδιωτικό τομέα.