ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Γκάφα για πολλά… γαλόνια στο γερμανικό στρατό! Πούλησαν υπολογιστή με απόρρητα αρχεία!

Όπως αποκάλυψε η Süddeutsche Zeitung, στον φορητό υπολογιστή που πούλησε ο γερμανικός στρατός υπήρχαν οδηγίες χρήσης του εκτοξευτήρα πολλαπλών ρουκετών MARS, σε έγγραφο με την ένδειξη «απόρρητες πληροφορίες- αποκλειστικά για επίσημη χρήση».

Κατά τα φαινόμενα, οι αρμόδιοι δεν φρόντισαν να διαγράψουν τα περιεχόμενα του σκληρού δίσκου πριν από την πώληση του υπολογιστή.

Ο αγοραστής ήταν ένας Βαυαρός δασοκόμος, που απέκτησε τέσσερις μεταχειρισμένους υπολογιστές από τον δημόσιο οργανισμό που εκποιεί μεταχειρισμένο κρατικό εξοπλισμό, μέσω δημοπρασίας στο eBay το 2018.

Σε έναν από αυτούς υπήρχε ακόμη εγκατεστημένο το λειτουργικό σύστημα και αν χρησιμοποιούσε κανείς το όνομα του τελευταίου χρήστη ως συνθηματικό, αποκτούσε πρόσβαση στα περιεχόμενά του, σύμφωνα με το δημοσίευμα. Ο νέος ιδιοκτήτης ενημέρωσε το υπουργείο για το εύρημά του τον Μάρτιο.

Το γερμανικό υπουργείο Άμυνας επέμενε πάντως ότι κανείς δεν μπορούσε να αντλήσει «κρίσιμες» πληροφορίες για το συγκεκριμένο οπλικό σύστημα του γερμανικού πυροβολικού από το έγγραφο.