ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέες προτάσεις αναμένει το Eurogroup από την Ελλάδα

Νέες προτάσεις από την ελληνική κυβέρνηση αναμένουν οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης, οι οποίοι θα συνεδριάσουν αύριο, προκειμένου να συζητήσουν την κατάσταση μετά το δημοψήφισμα της Κυριακής.

 

 

 

Αυτό αναφέρεται σε σημερινή ανακοίνωση του Eurogroup, στην οποία προστίθεται: «Το δημοψήφισμα διενεργήθηκε μετά από τη μονόπλευρη απόσυρση της ελληνικής κυβέρνησης από τις εν εξελίξει διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς (την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο) για το εκτενές σχέδιο μεταρρυθμίσεων που είχε προβλεφθεί στη συμφωνία του Φεβρουαρίου 2015».

To Eurogroup θα συνέλθει στις 14:00 ώρα Ελλάδας θα προετοιμάσει τη Σύνοδο Κορυφής των ηγετών της Ευρωζώνης, που θα πραγματοποιηθεί λίγες ώρες αργότερα (19:00 ώρα Ελλάδας).

Στη βελγική πρωτεύουσα το κλίμα είναι βαρύ, δεδομένου ότι πολλές χώρες της Ευρωζώνης, κυρίως οι ανατολικές, προτάσουν ακραίες επιλογές με το πρόσχημα ότι ο ελληνικός λαός μίλησε άρα η άποψή του πρέπει να γίνει σεβαστή. Σύμφωνα με αυτές τις χώρες, ο ελληνικός λαός χθες δεν τάχθηκε κατά της λιτότητας αλλα εναντίον της παραμονής στο ευρώ.

Σύμφωνα με τη Ναυτεμπορική, η εκτίμηση στις Βρυξέλλες είναι ότι οι μετριοπαθείς δυνάμεις θα επικρατήσουν και πως αύριο θα δοθεί μια τελευταία ευκαιρία στην Ελλάδα, υπό την προϋπόθεση ότι η κυβέρνηση θα αναλάβει τις δεσμεύσεις που της έχουν ζητηθεί τόσο σε επίπεδο μεταρρυθμίσεων όσο και δημοσιονομικών μέτρων.

Διαβάστε επίσης: