ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ποιος υπουργός καταθέτει με μορφή… πολυβόλου προτάσεις

Υπάρχει ένας υπουργός που δεν έχει σταματήσει στιγμή να καταθέτει νέες προτάσεις και επενδυτικά σχέδια με στόχο την ανάκαμψη της οικονομίας. Το τελευταία από αυτό φέρει τον βαρύγδουπο τίτλο… Ο θρόνος του Δία. Διαβάσαμε στον ΒΗΜΑτοδότη….

 

 

 

Σας έχω φρέσκα νέα για τα νέα επενδυτικά σχέδια του μοναδικού υπουργού που καταθέτει με ρυθμό πολυβόλου προτάσεις και στρατηγικές για την προσέλκυση ξένων επενδύσεων στη χώρα μας, με στόχο την εξασφάλιση 80 δισ. ευρώ ώστε να απογειωθεί η χώρα. Μετά το σχέδιο με την κωδική ονομασία «Θερινό Νταβός», το οποίο να σημειώσω ότι ενέκρινε ο Πρωθυπουργός, και τη μετατροπή της νήσου Αιγιλείας (αυτό είναι το νησάκι που βρίσκεται απέναντι από τα Νέα Στύρα Ευβοίας, που κρατούσε ως τώρα μυστικό) σε ένα πολυεθνικό κέντρο τεχνών, επιστήμης και φιλοσοφίας, ο Δ. Μάρδας κατέθεσε άλλα δύο επενδυτικά σχέδια. Το πρώτο είναι αυτό που ήδη σας περιέγραψα με την κωδική ονομασία «Σίρλεϊ Μπάσεϊ», για το οποίο όμως ο κ. Τσίπρας του είπε «θα το δούμε αργότερα». Το νέο σχέδιο έχει την κωδική ονομασία «Ο θρόνος του Δία»: Τι είναι πάλι τούτο; – ίσως να αναρωτηθείτε.
nnn
Δεν είναι τίποτα άλλο από επενδύσεις στον Ολυμπο, εκεί όπου είχε τον θρόνο του ο Δίας. Το επενδυτικό σχέδιο του κ. Μάρδα είναι απλό στη σύλληψη αλλά και στην εκτέλεσή του. Προβλέπει την κατασκευή τεσσάρων καταφυγίων (άλλων δύο δηλαδή γιατί τα δύο ήδη υπάρχουν), τη δημιουργία δρόμων που να τα συνδέουν και τη φωταγώγησή τους ώστε κοντά στα καταφύγια να έρθουν οι ταβερνούλες («με φασολάδες, σπετζοφάι, ζαρκάδια, απλή ελληνική κουζίνα» όπως έλεγε χαρακτηριστικά). Προτείνει δηλαδή τη δημιουργία μιας μικρής χειμερινής κοινότητας, η οποία όμως θα λειτουργεί και το καλοκαίρι για τους λάτρεις του βουνού. Το πρόβλημα είναι πώς θα ανεβαίνουν οι τουρίστες και γενικά οι επισκέπτες στον «Θρόνο του Δία». Ο κ. Μάρδας βρήκε τη λύση. Θα ανεβαίνουν με ελικόπτερο, το οποίο θα κάνει τα δρομολόγια από το Λιτόχωρο. Το σχέδιο πάντως αυτό ο Πρωθυπουργός του είπε να το κρατήσει για αργότερα.
 

 Οι λεπτομέρειες για το επενδυτικό σχέδιο του Μάρδα με κωδική ονομασία «Σίρλεϊ Μπάσεϊ»