ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ποτάμι για ομιλία Τσίπρα: Αντί για τον Καμμένο, τα άκουσε ο Στουρνάρας

«Αντί να τα ακούσει ο Καμμένος, τα άκουσε ο Στουρνάρας. Δύο μέρες μετά τις αλλοπρόσαλλες προτάσεις του Υπουργού Άμυνας, ο κ. Τσίπρας αδύναμος απέναντι στον κυβερνητικό του εταίρο, κάνει πως δεν είδε, δεν άκουσε» σχολιάζει το Ποτάμι την ομιλία του πρωθυπουργού στην Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ.

Και προσθέτει ο εκπρόσωπος του κόμματος Δ. Τσιόδρας: Δεν βρήκε να πει μια λέξη για τις θέσεις του υπουργού του που εκθέτουν διεθνώς τη χώρα και γελοιοποιούν την κυβέρνησή του. Για τις ανάγκες του κομματικού ακροατηρίου του ο κ. Τσίπρας, κατασκεύασε έναν εικονικό κόσμο όπου η οικονομία πάει καλά, οι επενδυτές κάνουν ουρές, η χώρα διεθνώς πάει από αναβάθμιση σε αναβάθμιση και η κυβέρνηση συνεχίζει ανέφελα προς την εξάντληση της τετραετίας.

«Αυτό που μένει σταθερό είναι η καθεστωτική αντίληψή του. Ομολογεί ανοιχτά ότι βλέπει και το χώρο της αυτοδιοίκησης, όχι ως ένα θεσμό κοντά στον πολίτη και τις ανάγκες του, αλλά ως πεδίο μάχης για την πολιτική κυριαρχία. Είναι το μόνο που πραγματικά τον ενδιαφέρει» καταλήγει η ανακοίνωση.