Ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έκανε μία ανάρτηση στο X, αναφερόμενος στις εκδηλώσεις για το βιβλίο του «Ιθάκη», με την οποία προαναγγέλλει την ανακοίνωση του νέου του κόμματος.
Αφού παρουσιάζονται στιγμιότυπα από τις εκδηλώσεις σε εννέα πόλεις, το τέλος του βίντεο ακούγεται ένας από το κοινό να του λέει: «Ανακοίνωσέ το».
Τότε, ο Αλέξης Τσίπρας απαντά: «Αλήθεια; Στις επόμενες εκδηλώσεις μας θα πρέπει τους ανυπόμονους να τους κρατάμε στο φουαγιέ».
Εννιά πόλεις, εννιά εκδηλώσεις, εννιά σταθμοί στο ταξίδι της «ΙΘΑΚΗΣ».
Ευχαριστώ από καρδιάς τους χιλιάδες αναγνώστες και αναγνώστριες που τίμησαν και συνεχίζουν να τιμούν την «ΙΘΑΚΗ» στα βιβλιοπωλεία όλης της χώρας.
Όσες και όσους προσήλθαν στις εκδηλώσεις για την παρουσίασή… pic.twitter.com/G1CBTNwgah— Αλέξης Τσίπρας – Alexis Tsipras (@atsipras) May 11, 2026
Σήμερα, ο Αλέξης Τσίπρας θα μιλήσει σε εκδήλωση στο Χαλάνδρι με θέμα «Η Κυβερνώσα Αριστερά της Νέας Εποχής» που διοργανώνει η πρωτοβουλία πολιτών Β. Αθήνας. Η εκδήλωση αντιμετωπίζεται πλέον από στελέχη της Κεντροαριστεράς και του ευρύτερου προοδευτικού χώρου ως η άτυπη έναρξη των πολιτικών εκδηλώσεων του νέου κόμματος που βρίσκεται υπό διαμόρφωση γύρω από τον Αλέξη Τσίπρα.


