ΥΓΕΙΑ

Τρομακτικό: Η πιο δημοφιλής παιδική ενασχόληση μπορεί να έχει καταστροφικές συνέπειες

Όλο το χρόνο τα παιδιά περιμένουν! Είναι η μεγάλη τους στιγμή. Κι όμως αυτή η ημέρα, η ημέρα του πάρτι των γενεθλίων  μπορεί να προκαλέσει περισσότερες βλάβες παρά χαμόγελα.

Η ιδέα του παιδότοπου ασφαλώς και διασφαλίζει ένα πάρτι γενεθλίων με χαμηλότερο κόστος και λιγότερο κόπο για τη μαμά οικοδέσποινα.  Επιφυλάσσει όμως κινδύνους αν η επιλογή του χώρου δεν γίνει προσεκτικά.

Κάντε αυτό το τεστ για να μάθετε αν θα πεθάνετε μέσα στα επόμενα 5 χρόνια!

Αυτή τη διαπίστωση έκανε με τον δύσκολο τρόπο μια μητέρα στις Ηνωμένες Πολιτείες, όταν το βράδυ, μετά το πάρτι γενεθλίων του γιου της είδε το δεκάχρονο αγόρι της να γεμίζει φουσκάλες που έμοιαζαν με εγκαύματα.

Στο νοσοκομείο οι γιατροί διαπίστωσαν ότι ο 10χρονος είχε υποστεί σταφυλοκοκκικό σοκ μετά την επαφή με τα βρώμικα πλαστικά σπίτια αναπήδησης του παιδότοπου. Η εικόνα του παιδιού ήταν πραγματικά τρομακτική και οι γιατροί ενημέρωσαν τη μητέρα πως η αποθεραπεία θα είναι ιδιαίτερα δύσκολη και χρονοβόρα.

Απίθανοι τρόποι να προβλέψετε τον καιρό και τους σεισμούς (και να πέσετε μέσα!)

Επειδή όμως οι παιδότοποι δεν αποτελούν επιλογή των γονιών μόνο για εκείνη τη μια ημέρα του χρόνου αλλά πολλοί από αυτούς επισκέπτονται τέτοιους χώρους πολύ συχνότερα, ακόμα και σε καθημερινή βάση κάποιοι, είναι πολύ σημαντικό να ελέγχουν αν γίνεται σωστός καθαρισμός του χώρου σε τακτική βάση. Επίσης, υπάρχουν παιδότοποι οι οποίοι φέρουν διασφάλιση ποιότητα και υγιεινής και είναι σαφώς ασφαλέστερο να τους επιλέγουν.