GOOGLE NEWS

Ποια οργάνωση «βλέπει» η Αντιτρομοκρατική πίσω από το χτύπημα στον ΣΚΑΪ

Οι τρομοκράτες χρησιμοποίησαν 5 κιλά εκρηκτικής ύλης.

Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι πρόκειται για βόμβα που κατασκευάστηκε από άτομο με μεγάλη εμπειρία στην κατασκευή εκρηκτικών μηχανισμών, καθώς ο κατασκευαστής πέτυχε την «τέλεια έκρηξη», αφού από τον εκρηκτικό μηχανισμό δεν έμεινε το παραμικρό υπόλειμμα.

Όπως μεταφέρουν έμπειροι αξιωματικοί της αντιτρομοκρατικής στο newsit.gr ο μηχανισμός λειτούργησε σαν χοάνη με αποτέλεσμα να προκαλέσει εξαιρετικά εκτεταμένες ζημιές όχι μόνο στο κτήριο του ΣΚΑΙ, αλλά και στη γύρω περιοχή.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία που έχουν στα χέρια τους οι αστυνομικοί δύο άτομα πλησίασαν λίγο μετά τη μία και μισή στο σημείο. Κινούνταν με μηχανή. Ο ένας εξ αυτών τοποθέτησε τη βόμβα κοντά στο πεζοδρόμιο, αλλά σε σημείο με οπτική επαφή με το κτήριο του ΣΚΑΙ.

Πιθανότατα για να πλησιάσουν απαρατήρητοι χρησιμοποίησαν την κοντινή υπόγεια διάβαση όπου δεν υπάρχουν κάμερες.

Για τη διαφυγή τους προς το παρόν είναι άγνωστη η διαδρομή που ακολούθησαν, ωστόσο θεωρείται βέβαιο ότι έχουν καταγραφεί από κάμερες κυκλοφορίας καταστημάτων και επιχειρήσεων.

Από τις πρώτες ενδείξεις και με βάση το γεγονός ότι έχουν λυγίσει τα κάγκελα και λείπει ένα μέρος του τοιχίου φαίνεται ότι οι τρομοκράτες είχαν τοποθετήσει τη βόμβα σε σακίδιο το οποίο άφησαν στα κάγκελα ή στη βάση από τα κάγκελα πάνω στον τοίχο.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΣΚΑΙ οι αστυνομικοί προς το παρόν βλέπουν  πίσω από το χτύπημα της Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών η οποία συνηθίζει να δρα με παρόμοιο τρόπο και είναι η μόνη που σύμφωνα με έμπειρους αξιωματικούς της Αντιτρομοκρατικής είναι σε θέση σήμερα να πραγματοποιήσει ένα ανάλογο χτύπημα.

Οι Αρχές βλέπουν κοινά στοιχεία στον τρόπο δράσης με το χτύπημα στην κατοικία του αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Ισίδωρου Ντογιάκου, στον Βύρωνα με παγιδευμένη με εκρηκτικά μοτοσικλέτα.