ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Υπό κατάληψη για 16η μέρα η πρυτανεία του ΕΚΠΑ – 15 συλλήψεις

Σε 21 προσαγωγές και 15 συλλήψεις προχώρησαν χθες το βράδυ οι αστυνομικές δυνάμεις έξω από το κτήριο της πρυτανείας του ΕΚΠΑ, που παραμένει υπό κατάληψη για 16η μέρα.

 

 

 

 

Οι αστυνομικοί προσήγαγαν τα άτομα την ώρα που έβγαιναν από τον χώρο της πρυτανείας και τα οδήγησαν στη ΓΑΔΑ, όπου παραμένουν μέχρι και αυτήν την ώρα.

Χθες οι πρυτανικές αρχές του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου απηύθυναν έκκληση στον Πρωθυπουργό και τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων να δώσουν λύση στην «ομηρία», ενώ έκαναν λόγο για σταδιακή διεθνή απομόνωση του Ιδρύματος.

Όπως ανέφεραν σε ανακοίνωσή τους οι πρυτανικές αρχές, βασικότατες λειτουργίες του Ιδρύματος «παραμένουν νεκρωμένες», ενώ υπάρχουν «βάσιμες πληροφορίες» για χρήση ναρκωτικών ουσιών από εξαρτημένα άτομα και «παρουσιάσθηκαν αναφορές στο διαδίκτυο για ενδεχόμενες συγκρούσεις μέσα στον ίδιο κανονικά αξιοσέβαστο χώρο μεταξύ αλλότριων ως προς το Πανεπιστήμιο ομάδων».

Σχολιάζοντας τη συνεχιζόμενη κατάληψη ο υπεύθυνος του Τομέα Παιδείας και Θρησκευμάτων της Νέας Δημοκρατίας Θεόδωρος Φορτσάκης έκανε λόγο για κατάλυση του ΕΚΠΑ και μετατροπή της Αθήνας σε κέντρο ανομίας, κατηγορώντας την κυβέρνηση όρι «κωφεύει στη σπαρακτική φωνή των πανεπιστημιακών».

Αλλά και η εισηγήτρια του ΚΤΕ Παιδείας του ΠΑΣΟΚ, Εύη Χριστοφιλοπούλου καταλόγισε στην κυβέρνηση ότι παρακολουθεί «ανίκανη ή αρνούμενη να πράξει τα αυτονόητα, δέσμια των ιδεοληψιών των υπουργών της», ενώ καταλόγισε στους αρμόδιους υπουργούς ότι συγκρούονται, αφήνοντας στο έλεος των αντιεξουσιαστών την πρυτανεία του ΕΚΠΑ.

Διαβάστε επίσης: