ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΑΣΟΚ: Οι μετανάστες δεν λιάζονται, αλλά κρυώνουν και πεινάνε

Επικριτικά σχόλια κατά της κυβέρνησης και της αρμόδιας υπουργού για τη μετανάστευση, Τασίας Χριστοδουλοπούλου, διατυπώνει σε ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ, σχετικά με τον τρόπο που χειρίζονται το συγκεκριμένο θέμα.

 

 

 

Το ΠΑΣΟΚ εκτιμά ότι η κυβέρνηση τείνει να εφαρμόσει το μοντέλο της περιόδου 2004-2009, με βάση το οποίο σε κάθε πλατεία «εγκαταλείπονταν» μετανάστες από την ίδια χώρα και θεωρεί ότι αυτό που πρέπει να γίνει είναι η εφαρμογή του νόμου 3907 του 2011. Επίσης, σημειώνει ότι το πρόβλημα επιτείνουν οι δημόσιες διαφωνίες υπουργών της κυβέρνησης, οι οποίες το τροφοδοτούν.

Ειδικότερα στην ανακοίνωση επισημαίνεται: «Οι μετανάστες και οι πρόσφυγες δεν "λιάζονται στις πλατείες" όπως είπε με εντυπωσιακή "αριστερή" αναλγησία η υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, κ. Χριστοδουλοπούλου, αλλά πεινάνε, κρυώνουν και φοβούνται. Η λύση δεν είναι η επιστροφή στο "μοντέλο διαχείρισης" του 2004-2009, σύμφωνα με το οποίο οι μετανάστες και οι πρόσφυγες εγκαταλείπονταν από το κράτος στις πλατείες- διαφορετική πλατεία για κάθε εθνικότητα- μετατρεπόμενοι σε θύματα για κάθε κακοποιό στοιχείο και δημιουργώντας από την άλλη τεράστιο ζήτημα κοινωνικής συνοχής και ειρήνης. Η λύση είναι η εφαρμογή του νόμου 3907/2011. Αναλογίζεται η κυβέρνηση την επιρροή που άσκησαν στην αύξηση του κύματος μεταναστών και προσφύγων στο Αιγαίο οι δημόσιες διαφωνίες των υπουργών της, οι απροετοίμαστες κινήσεις της και οι δήθεν απειλές κορυφαίων στελεχών της προς την Ευρώπη ότι θα την "γεμίσουν" με μετανάστες και πρόσφυγες χωρίς χαρτιά;».

Διαβάστε επίσης: