ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το BBC ρώτησε τον Βαρουφάκη, για το τραγούδι της Δανάης – Πως αντέδρασε ο υπουργός

Ένας αστικός μύθος φαίνεται να επιβεβαιώνεται…Κυκλοφορούσε ευρύτερα ότι η Δανάη Στράτου είναι η πλούσια φοιτήτρια Καλών Τεχνών για την οποία ο Jarvis Cocker εγραψε την  τεράστια επιτυχία των Pulp, "Common People".

Η Δανάη Στράτου, σπούδασε στο Κολλέγιο St. Martins από το 1983 έως το 1988. Ήταν η ίδια χρονιά που ο Cocker παρακολουθούσε μαθήματα κινηματογράφου. Είχε δηλώσει το 2013 ότι γνώρισε την ελληνίδα και μάλιστα θυμηθηκε και τις είχαν συζητήσει. «Ηθελε να μετακομίσει στο Hackney και να ζήσει σαν τους κοινούς θνητούς». Αυτό ήταν και η έμπνευση για το τραγούδι του. Όμως η ταυτότητα της γυναίκας δεν είχε αποκαλυφθεί ποτέ.

Χθες ο  ο Independent αναδημοσίευσε άρθρο της Athens Voice σύμφωνα με το οποίο, η Δανάη Στράτου είναι η πλούσια φοιτήτρια Καλών Τεχνών για την οποία ο Jarvis Cocker εγραψε την τεράστια επιτυχία των Pulp, "Common People".

Η είδηση  κέντρισε το ενδιαφέρον του παρουσιαστή του βρετανικού δικτύου  BBC και δεν δίστασε να ρωτήσει το Γιάνη Βαρουφάκη  αν αληθεύει πως η σύζυγός του είναι η "μούσα" του δημιουργού του "Common People".

O υπουργός όμως φανερά αμήχανος αρκέστηκε να πει πως ο ίδιος τότε δεν γνώριζε την Δανάη Στράτου, αλλά επιβεβαίωσε ότι ήταν η μοναδική Ελληνίδα σπουδάστρια στο Κολλέγιο St. Martins από το 1983 έως το 1988. Ήταν η ίδια χρονιά που ο Cocker παρακολουθούσε μαθήματα κινηματογράφου. 

Πάντως η  ίδια η Δανάη Στράτου, σε επικοινωνία της μέσω SMS με την εφημερίδα «Τα Νέα», δήλωσε: «Νομίζω ότι ο μόνος που ξέρει για ποιον έγραψε το τραγούδι είναι ο ίδιος ο Τζάρβις»!

Δείτε το βίντεο από το ΒΒC, εδώ

 

Και το τραγούδι

 

Διαβάστε σχετικά: