ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κρίσιμη «μονομαχία» Σόιμπλε-Βαρουφάκη στο Βερολίνο

Και ενώ οι περισσότεροι αναλυτές εκτιμούν πως βρισκόμαστε στο παρά ένα για συμφωνία ή ρήξη, στην «αρένα» των διαπραγματεύσεων πέφτουν σήμερα ο Γιάνης Βαρουφάκης και ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε προκειμένου να πραγματοποιηθεί ένα τετ-α-τετ αντοχών, καθώς αναμένεται να ξεκαθαρίσει αν υπάρχει χρόνος, αλλά και περιθώρια για σύγκλιση κυβέρνησης-δανειστών ώστε να συμφωνηθούν και να κλειδώσουν τα νέα μέτρα.

Το σημερινό ραντεβού μπορεί να θεωρηθεί  ως προπαρασκευαστικό της νέας συνάντησης κορυφής των ηγετών Τσίπρα, Μέρκελ, Ολάντ την ερχόμενη Τετάρτη.
Ουσιαστικά η Αθήνα βλέπει στη σημερινή συνάντηση την ευκαιρία να καμφθούν οι όποιες αντιδράσεις των δανειστών και να υπάρξει συμφωνία. Ωστόσο η Ελλάδα παραμένει με την πλάτη στον τοίχο αφού εκκρεμεί η πληρωμή των υποχρεώσεων του Ιουνίου που ξεπερνούν τα 5,5-6 δισ. ευρώ, την ώρα που η ελληνική οικονομία πνίγεται από την ασφυξία στην ρευστότητα.

H συνάντηση, που σύμφωνα με κύκλους του ελληνικού ΥΠΟΙΚ θα πραγματοποιηθεί στις 10.30 το πρωί, θεωρείται ένα πρώτο βήμα για το ραντεβού κορυφής της Τετάρτης μεταξύ των Τσίπρα-Μέρκελ-Ολάντ. Ωστόσο ο εκπρόσωπος τύπου του υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας γνωστοποίησε ότι δεν θα ακολουθήσει συνέντευξη Τύπου μετά τη συνάντηση που θα γίνει το πρωί, όπως μετέδωσε το Reuters.
 

Διαβάστε σχετικά: