ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κρίσιμη συνάντηση Τσίπρα με Ολάντ στο Σουέζ

Κρίσιμη συνάντηση θα έχουν σήμερα στην Αίγυπτο, όπου θα βρεθούν για τα εγκαίνια της νέας Διώρυγας του Σουέζ, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με τον Γάλλο Πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ.

 

 

Στο επίκεντρο της συνάντησης θα είναι η επίτευξη συμφωνίας έως τις 20 Αυγούστου.

Ο Γάλλος Πρόεδρος το τελευταίο διάστημα έχει διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο, οπότε η συνάντηση αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Χθες, στο Κυβερνητικό Συμβούλιο Οικονομικής Πολιτικής  συζητήθηκαν τα συγκεκριμένα μέτρα που θα πρέπει να ληφθούν για την υπογραφή της συμφωνίας, αφού ο κύκλος της διαπραγμάτευσης έκλεισε.

Στην Αίγυπτο, ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί και με τον Ρώσο πρωθυπουργό, Ντμίτρι Μεντβέντεφ, καθώς και με τον Πρόεδρο της Αιγύπτου, αλ Σίσι. 

Στις εκδηλώσεις για τα εγκαίνια της νέας διώρυγας του Σουέζ αναμένεται να παραστούν δεκάδες ηγέτες από την Ευρώπη, την Ασία, την Αφρική, ενώ μεγάλη αναμένεται η συμμετοχή αντιπροσωπειών αραβικών χωρών.

Η νέα διώρυγα έχει μήκος 72 χιλιόμετρα και συνδέει τη Μεσόγειο με την Ερυθρά Θάλασσα ενώ θα λειτουργεί με την ήδη υπάρχουσα επιτρέποντας τη δυνατότητα αμφίδρομης κυκλοφορίας των πλοίων σε γρήγορο χρόνο, από 18 σε 11 ώρες.

Διαβάστε επίσης: