3 top δεξιά, GOOGLE NEWS, ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Σύγχρονοι Φρανκενστάιν; Το άκρως απόρρητο εργαστήριο της Νήσου Πλαμ! Το μυστήριο του Κτιρίου 257!

Υπάρχουν πολλές θεωρίες συνωμοσίας που περιβάλλουν το Κέντρο Ερευνών στη Νήσο Πλαμ στη Μασαχουσέτη των Ηνωμένων Πολιτειών, αλλά αυτό θα περίμενε κανείς από ένα μυστικό κυβερνητικό ίδρυμα που μεταλλάζει θανατηφόρες ασθένειες μόλις 15 μίλια από την ακτή του Λονγκ Άιλαντ.

Πόσα από αυτά μπορεί να είναι απλά λόγια, όταν όλα ξεκίνησαν με άκρως απόρρητη έρευνα για βιολογικά όπλα;

Η στρατιωτική βάση στο νησί Πλαμ χρονολογείται από το 1897, πολύ πριν από την «εισβολή» των ιολόγων. Αλλά το 1952, το αμερικανικό στρατιωτικό σωματείο Chemicals Corps ίδρυσε ένα πρόγραμμα ανάπτυξης βιολογικών όπλων, κάτι που η κυβέρνηση θα έκρυβε για πολλές δεκαετίες.

Ο σκοπός αυτών των τεχνητά ενισχυμένων ιών που αναπτύχθηκαν κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου δεν ήταν να στοχεύσουν τον στρατό του εχθρού ή τον άμαχο πληθυσμό, αλλά το ζωικό κεφάλαιο του. Η έρευνα αυτή συνεχίστηκε μετά το πέρασμα του συγκροτήματος από στρατιωτικά σε πολιτικά χέρια το 1954, κλείνοντας το 1969, αλλά διατήρησε το μυστικό του μέχρι το 1993.

Αν διαβάσετε μία από τις πολλές θεωρίες συνωμοσίας που περιβάλλουν το PIADC, να είστε βέβαιοι πως θα ακούσετε το Κτίριο 257, το πλέον εγκαταλελειμμένο εργαστήριο όπου πραγματοποιήθηκε μεγάλο μέρος της βιολογικής έρευνας.

Δεν μπορείτε να κατηγορήσετε τους ντόπιους στο Λονγκ Άιλαντ επειδή φοβούνται το ερευνητικό κέντρο. Εκτός από τα προγράμματα όπλων, η νήσος Πλαμ πρέπει να διατηρήσει πρωτόκολλα υψίστης ασφαλείας για να αποτρέψει οποιαδήποτε από τις ασθένειες να διαφύγει στην ηπειρωτική χώρα. Αυτό δεν βοηθά να κερδίσει την εμπιστοσύνη.

Παράλληλα υπάρχει το γεγονός ότι πολλά από τα κτίρια του νησιού εγκαταλείπονται. Πραγματικά ανατριχιαστικό! Και αποκορύφωμα ο δηλωμένος σκοπός του κέντρου που είναι να μεταλλάξει τις ασθένειες των βοοειδών, προκειμένου να μάθουμε ό, τι μπορούμε γι ‘αυτές!

Σας θυμίζει σενάριο ταινίας;

Τη συνωμοσιολογία πυροδότησε ακόμη περισσότερο το 2008 το «τέρας του Montauk». Πρόκειται για ένα περίεργο ζωάκι το οποίο είδαν στην περιοχή, ενισχύοντας τις φωνές όσων έλεγαν ότι στο κέντρο αναπτύσσονται γενετικά τροποποιημένα πλάσματα. Ήταν γκριζωπό ροζ και σχεδόν άτριχο, με αιχμηρά δόντια και μύτη που έμοιαζε με ράμφος, αλλά οι εμπειρογνώμονες σύντομα αποφάσισαν ότι ήταν πιθανό ένα ρακούν που είχε πνιγεί στο θαλασσινό νερό και είχε εν μέρει αποσυντεθεί.

Άλλες θεωρίες συνωμοσίας προχωρούν περαιτέρω, υποστηρίζοντας ότι το κέντρο υπήρξε η πηγή πολυάριθμων επιδημιών συμπεριλαμβανομένου του ιού του Δυτικού Νείλου. Ωστόσο, το PIADC δεν έχει ερευνήσει τίποτα που θα μπορούσε να μεταδοθεί στους ανθρώπους από τη δεκαετία του 1960.

Σύμφωνα με τον εργαζόμενο στο Κέντρο, John Verrico, «ο λόγος για τον οποίο είμαστε εδώ είναι να αποτρέψουμε να φτάσει το μπεργκερ 100 δολάρια το ένα!» Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η συντριπτική πλειοψηφία των ερευνών που έγιναν στο Plum Island στη σύγχρονη εποχή είναι για τον αφθώδη πυρετό, που μπορεί να καταστρέψει ένα κοπάδι χοίρων ή βοοειδών αλλά δεν μπορεί να μολύνει τους ανθρώπους.

Ακόμα κι έτσι, παίρνουν απίστευτες προφυλάξεις για να εξασφαλίσουν ότι τίποτα επικίνδυνο δεν θα επιστρέψει στην ηπειρωτική χώρα. Οι ερευνητές πρέπει να φορούν πλαστικά ενδύματα σε ορισμένα μέρη της εγκατάστασης και  να κάνουν ντους απολύμανσης πριν φύγουν. Παράλληλα  το προσωπικό ασφαλείας του κέντρου έχει εντολή να πυροβολεί οποιοδήποτε θηλαστικό στο νησί υπό τον κίνδυνο να μεταφέρει μια μολυσματική ασθένεια στην ενδοχώρα.

Αφήστε λοιπόν τις ανησυχίες σας στην άκρη, αφού τίποτα δεν βγαίνει  από αυτό το νησί χωρίς να το γνωρίζει το PDIAC.