ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ανήλικη το έσκασε από ίδρυμα κατά τη μεταφορά της σε νοσοκομείο! Την πίεσαν να φορέσει μάσκα ενώ βρισκόταν σε κρίση!

Στο Σκαγιοπούλειο Κέντρο Μέριμνας όπου φιλοξενούνταν, επέστρεψε μόνη της και είναι καλά στην υγεία της, η 16χρονη για την οποία είχε δηλωθεί εξαφάνιση, όταν τράπησε κε φυγή κατά τη μεταφορά της σε νοσοκομείο της Πάτρας.

Σύμφωνα με το pelop.gr, η 16χρονη επέστρεψε στη δομή τα ξημερώματα της Δευτέρας.

Η 16χρονη μεταφέρθηκε το βράδυ της Κυριακής στο νοσοκομείο, καθώς έχρηζε ιατρικής βοήθειας. Ωστόσο, η ίδια αρνήθηκε να φορέσει μάσκα για να εισέλθει μέσα στους χώρους του νοσοκομείου της Πάτρας και τράπηκε σε φυγή.

Όπως αποκαλύπτει το δημοσίευμα η ανήλικη συνοδευόμενη από νοσηλεύτρια του ιδρύματος διεκομίσθη με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ ως ψυχιατρικό περιστατικό στο εφημερεύων Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Πατρών «Άγιος Ανδρέας» το βράδυ της Κυριακής. Κατά την άφιξη της και όπως αναφέρει στο pelop.gr ο πρόεδρος της δομής Νίκος Σταθακόπουλος, αν και η 16χρονη βρισκόταν σε κρίση, το προσωπικό υποδοχής ζητούσε να φορέσει μάσκα. Η 16χρονη, που φέρεται να έχει τάσεις φυγής, κατά τις συζητήσεις για την εισαγωγή της, εξαφανίστηκε.

«Η ολιγωρία του νοσοκομείου μας έφτασε σε αυτή την κατάσταση. Δεν είναι φυλακισμένα τα παιδιά μας για να τους φοράμε χειροπέδες. Δεν προστάτεψε το παιδί το προσωπικό υποδοχής. Δεν επέτρεπαν την είσοδο εάν δεν φόραγε μάσκα. Από τη πρώτη στιγμή βρέθηκα στο σημείο. Επικοινώνησα με την Άμεση Δράση, όπου με ενημέρωσαν πως δεν συνόδευσαν το ψυχιατρικό περιστατικό μετά την απόφαση της Γ.Γ. Αντεγκληματικής Πολιτικής», δήλωσε ο κ. Σταθακόπουλος.

Πηγή: pelop.gr