ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Υπό πίεση η ΓΕΝΟΠ στη σκιά της επίταξης

deh

Συνεδριάζει εκ νέου σήμερα η ΓΕΝΟΠ – ΔΕΗ, προκειμένου να αποφασίσει την περαιτέρω στάση της , καθώς έχει διαμηνύσει ότι ο αγώνας της θα συνεχιστεί. Στο επίκεντρο οι κινήσεις μετά την επίδοση των φύλλων πορείας στους απεργούς. Η Εκτελεστική Επιτροπή της Ομοσπονδίας που συνεδρίασε χθες δεν υιοθέτησε ακραίες εισηγήσεις, να σκίσουν οι εργαζόμενοι τα φύλλα πορείας, η επίδοση των οποίων αναμένεται να ολοκληρωθεί σήμερα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν ήδη επιταχθεί εγκαταστάσεις της επιχείρησης, ενώ δεν αναμένεται να υπάρξουν σήμερα περικοπές στην ηλεκτροδότηση καθώς η ζήτηση είναι χαμηλή και οι καιρικές συνθήκες ευνοϊκές.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΓΕΝΟΠ διεμήνυσε χθες το βράδυ πως «οι εργαζόμενοι είναι επιταγμένοι, ποτέ προσκυνημένοι και υποταγμένοι» και πρόσθεσε πως ο αγώνας «δεν δόθηκε με όρους συντεχνίας, αλλά με όρους κοινωνίας, για αυτό πέτυχε και θα συνεχισθεί». Στη σχετική της απόφαση ανέφερε πως η ΓΕΝΟΠ – ΔΕΗ και τα σωματεία μέλη της «σε καμία περίπτωση δεν παρανόμησαν, δεν έδειξαν έλλειμμα κοινωνικής ευαισθησίας και δεν υπήρξε κανένα πρόβλημα επάρκειας ηλεκτρικού ρεύματος».

«Η κυβέρνηση έδειξε για άλλη μια φορά το πραγματικό της πρόσωπο έχασε την ψυχραιμία της και αποδυναμωμένη και ξεγυμνωμένη από επιχειρήματα κατάργησε το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα της απεργίας» υπογραμμίζεται στην απόφαση της ομοσπονδίας και κλείνει τονίζοντας :«Κυβέρνηση που κυβερνά με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου και με επίταξη εργαζομένων, προσβάλει και υπονομεύει την ίδια τη Δημοκρατία».